Razvijanje ekološke svjesti: Prikupljeno 800 kilograma otpada nakon Drinske regate

Veoma je važno da građani stvore ekološku svjest i kada se zabavljaju na manifestacijama kao što je Drinska regata, jer sa na njima stvara velika količina otpada koja, kada se reciklira, može da dobije novi oblik i svrhu.

Nakon završene Drinske regate, za razliku od nekih prethodnih godina ovog jula Bajina Bašta nije osvanula pod gomilom smeća. Ljubitelji najveće manifestacije na vodi bili  su odgovorni  prema životnoj sredini, a kroz akciju „Recikliraj, uživaj, Drinu od otpada sačuvaj“ sakupljeno je više od 800 kilograma ambalažnog otpada.

„Ove godine sakupljeno je za reciklažu 230 kg aluminijumskih limenki i 600 kg staklene ambalaže, što je znatno više nego 2019. kada je sakupljeno 170 kg otpada. Posjetioci su imali priliku da pravilno odlože ambalažni otpad u reciklažne kutije i kante, postavljenim na ključnim mjestima gde se i stvara najveća količina otpada, a posebni timovi su bili zaduženi da animiraju posjetioce da svoj otpad ubacuju u mobilne kante u obliku rančeva“,  rekli  su Sekopaku, koji je organizovao akciju.

Nakon drinskog spusta otpad sakupljen na ovaj način poslat je na reciklažu, prenosi RINA.

Ostavite komentar: