Raspisana potjernica za još jednom osobom zbog sumnje na učešće u ubistvu porodice Đokić

Policija je raspisala potjernicu za još jednom osobom zbog ubistva tročlane porodice Đokić, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Aleksandar Vulin je za TV Pink rekao da su nađeni neoborivi dokazi da je glavni osumnjičeni G. Dž. učestvovao u ubistvu porodice Đokić, poput novca na njegovom imanju i nekih predmeta “koji su bez sumnje bili iskorišćeni za ubistvo”.

Vulin je dodao da je G. Dž. ukazao na saučesnike, koji su kasnije privedeni i kojima je određen pritvor do 30 dana.

“Za sada su dva saučesnika, ali smatram da će ih biti još više. Mi smo raspisali internu za još jednim licem. Tako da imamo saznanja da ih je bilo više”, rekao je Vulin.

Vulin je istakao da se G. Dž, nakon hapšenja, branio ćutanjem, ali da je pred sudijom za prethodni postupak iznio odbranu.

Ministar je rekao da je od početka bilo jasno da je ubistvo izvršio neko ko poznaje porodicu Đokić. “To je vrlo pažljivo, gotovo profesionalno pripremljena likvidacija”, ocijenio je Vulin.

Istakao je da je glavni osumnjičeni pripremao alibije i pokušavao da opravda svako svoje kretanje, a pokazivao je potpuno odsustvo empatije.

“Kao da se ništa nije desilo. Samo kada bi se došlo do njega, on bi počeo da plače i gubi živce, ali kada bi ga pitali za članove (njegove) porodice, da li bi neko od njih mogao da izvrši ubistvo, rekao bi da bi mogli. To je čovjek spreman na sve”, naveo je Vulin.

Viši sud u Nišu, koji je juče donio odluku o pritvoru do 30 dana za trojicu osumnjičenih, odredio je danas pritvor za još dvojicu osumnjičenih za ubistvo.

Nestanak porodice Đokić je prijavljen 28. septembra, a njihova spaljena tijela pripadnici MUP-a pronašli su 2. oktobra u ataru sela Moravac, opština Aleksinac.

 

 

Ostavite komentar: