Radujem se saradnji s novom vladom: Varhelji sa Krivokapićem i Abazovićem

Evropski komesar za proširenje Oliver Varhelji sastao se večeras u Podgorici na radnoj večeri sa mandatarom za sastav nove vlade Crne Gore Zdravkom Krivokapićem i liderom koalicije „Crno na bijelo“ Dritanom Abazovićem.

Varhelji je poručio da se raduje saradnji sa novom crnogorskom vladom.

Evropski komesar je naveo da je sa mandatarom nove vlade Crne Gore imao dobru razmjenu stavova o putu te zemlje ka EU i neophodnim reformama.

​„Razgovarali smo i o ekonomsko-investicionom planu za Zapadni Balkan i njegovom potencijalu za region. Radujem se saradnji sa novom Vladom“, napisao je Varhelji na Tviteru.

Krivokapić je na istakao da članstvo u Evropskoj uniji ostaje prioritet.

„Članstvo u EU ostaje naš prioritet. Zahvalni smo na objektivnom godišnjem izvještaju o napretku, dosadašnjoj i budućoj EU pomoći, uključujući i novi Ekonomski i Investicioni plan za Zapadni Balkan“, naveo je na Tviteru Krivokapić.

„Snažna podrška našem reformskom putu i integracionim procesima. Za građansku, evropsku i ekološku Crnu Goru“, napisao je na svom Tviter nalogu Abazović.

Varhelji se prethodno sastao sa predsjednikom Skupštine Crne Gore i liderom koalicije „Mir je naša nacija“ Aleksom Bečićem i predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem, prenose crnogorski mediji.

On se obratio i poslanicima u Skupštini Crne Gore.

Direktorka za Zapadni Balkan u Direktoratu za proširenje Evropske komisije Genoveva Ruiz Kalavera na Tviter nalogu je napisala da je diskusija Krivokapića i Abazovića sa Varheljijem dobra.

​„Vladavina prava, jačanje postignutog napretka i funkcionalna javna uprava ključni su za postizanje rezultata u napretku ka EU“, napisala je ona, navodi “Sputnik”.

 

 

Ostavite komentar: