Radnik pao sa visine od šest metara! Došli na građevinu da zarade, pa gledali kako im brat gine

Građevinski radnik V.S. (36) tragično je nastradao danas oko 15.50 sati na gradilištu u ulici Dva 36 u Partizanskom bloku u Krnjači.

Ekipe Hitne pomoći poslije desetak minuta došle su na mjesto nesreće, ali su ljekari mogli samo da konstatuju smrt nesrećnog čovjeka. Kako se saznaje, kamion za beton bio je parkiran na gradilištu, poduprt sa dva stabilizatora, dok je V.S. upravljao crijevom dužine 50 metara i izlivao stub.

Odjednom su stabilizatori popustili, kamion se potpuno prevrnuo, a muškarca je “kašika” uz koju je bilo prikačeno crijevo udarila u grudi i oborila na tlo.

“Nesrećni čovjek pao je sa šest metara visine i nažalost odmah preminuo”, kaže izvor.

Zgrada na kojoj se radilo posjeduje sve neophodne dozvole za izvođenje radova, a okačena je i informaciona tabla.

Iako je V.S. imao svu građevinsku opremu na sebi, kacigu i prsluk, to nije uspjelo da mu ublaži pad i posljedice su bile kobne. Udario je direktno u beton, pri čemu je zadobio naprsnuće grudnog koša i rebara. Svi radnici, njih tridesetak, odmah su dotrčali do kolege kako bi mu pomogli, a pozvana je Hitna pomoć. Takođe, u Partizanski blok došli su i vatrogasci, kao i policija.

Preminuli radnik rodom je iz Šapca, a u prestonici je radio na nekoliko gradilišta. Sa njim su građevinske poslove na izgradnji višespratnice u Krnjači radila i dvojica njegove braće, koji su bili na mjestu nesreće.

“Slike su zaista bile potresne. Jedan brat nije mogao da priča od šoka i nevjerice”, saznaje Kuri na gradilištu.

Takođe, ni ostali radnici nisu mogli da vjeruju da se ovo desilo. Svi imaju riječi hvale za mladog čovjeka, za kojeg tvrde da je bio predan poslu. U Beograd je došao kako bi zaradio novac za svoju porodicu i eto šta se desilo. Na mjesto nesreće došli su i investitori objekta, koji su u nevjerici posmatrali gradilište. Organi reda više od sat vremena vršili su uviđaj na mjestu nesreće.

 

Ostavite komentar: