Putin: Neophodno osloboditi Siriju od stranog vojnog prisustva, to važi za sve

Predsjednik Rusije Vladimir Putin je izjavio da je neophodno osloboditi Siriju od stranog vojnog prisustva, kao i da se to odnosi na sve države.

„Svi koji se nelegitimno nalaze na teritoriji bilo koje države, u ovom slučaju Sirijske Arapske Republike, dužni su da napuste tu teritoriju. To se tiče svih država. Ako buduće rukovodstvo, legitimno rukovodstvo Sirije, kaže da mu više nije potrebno prisustvo ruskih oružanih snaga, to se tiče i Ruske Federacije, razumije se“, rekao je Putin u intervjuu za „RT Arabik“, „Skaj njuz“ i „El Arabija“.

Ruski predsjednik je naglasio da se u ovom trenutku to pitanje apsolutno otvoreno razmatra sa svim partnerima Rusije.

„I s iranskim partnerima, i s turskim, u više navrata smo razgovarali o tome… I isto tako kao što ću sada reći vama, otvoreno sam govorio svojim kolegama: teritorija Sirije mora biti oslobođena od stranog vojnog prisustva i teritorijalna cjelovitost Sirije mora biti potpuno obnovljena“, rekao je Putin.

Ruski predsjednik je ranije pozvao Iran i Saudijsku Arabiju da ne koriste sirijsku teritoriju kao platformu za sukob. On je, takođe, naglasio da se američke oružane snage u Siriji nalaze protivno zakonu.

 

Izvor.(Sputnik)Ostavite komentar: