Putin Asadu: Zajedno ćemo zadati završni udarac teroristima u Siriji

Predsjednik Rusije Vladimir Putin čestitao je predsjedniku Sirije Bašaru Asadu 75-godišnjicu uspostavljanja diplomatskih odnosa, naglasivši da će dvije države zadati završni udarac teroristima u Siriji, navodi se u čestici koja je objavljena na sajtu Kremlja.

„Poštovani gospodine predsjedniče, primite iskrenu čestitku povodom 75-godišnjice uspostavljanja diplomatskih odnosa između naših država“, rekao je Putin.

On je naglasio da protekle decenije sakupljeno značajno iskustvo bilateralne saradnje i danas su Rusija i Sirija saveznici u borbi protiv međunarodnog terorizma i ekstremizma.

„Siguran sam da ćemo zajedničkim naporima nanijeti završni udarac teroristima u Siriji. Želio bih da potvrdim da će Rusija nastaviti da pomaže Vladi i narodu Sirije u zaštiti suverenteta i teritorijalne cjelovitosti, u osiguranju nacionalne bezbjednosti i postradne obnove zemlje“, rekao je Putin.

On je dodao da razvoj rusko-sirijskih veza odgovara zajedničkim interesima i pomaže uspostavljanju mira i stabilnosti na regionalnom i međunarodnom nivou.

Na kraju putin je poželio Asadu zdravlje i uspjeh, a njegovim sunarodnicima brzi povratak mirnom i prosperitetnom životu.

 

Izvor:(Sputnik)

Ostavite komentar: