“Psihički je potpuno rastrojen”: Ispovijest oca čijeg su sina oteli i mučili da prizna ljubav sa muškarcem

02.10.2020. | 09:59

Ne jedem i ne spavam od kada su Darija i Dragan mučili mog sina Igora, cijelu noć. Od deset sati uveče do četiri izjutra!

Ovako priča Slobodan Stanković, čijeg su sina Igora (37) kidnapovali Darija C. V. (40), zvana Dara, i Dragan K. (43), poznatiji kao Kokos, oboje iz Strižila.

Za priču se, vjerovatno, nikad ne bi saznalo da Darija nije sve snimila mobilnim telefonom, pa je snimak stigao do policije, koja ih je odmah uhapsila. Po selu se priča da je Darija to uradila kako bi snimak poslala svom advokatu i kako bi djeca pripala njoj, a ne suprugu sa kojim se razvodi.

Istragu o ovom slučaju vodi Osnovno javno tužilaštvo u Jagodini koje Dariji i Draganu na teret stavlja protivpravno lišenje slobode. Kako im je rješenjem Osnovnog suda u Jagodini pritvor od 30 dana isticao 14. septembra, Osnovno tužilaštvo je jagodinskom sudu podnijelo predlog za produženje pritvora, s obzirom na to da još postoje razlozi zbog kojih je pritvor određen, pa im je on produžen. Po završetku prikupljanja dokaza, biće donijeta javnotužilačka odluka.

Na video-zapisu koji se prekjuče pojavio na društvenim mrežama, vidi se kako osumnjičeni prete Igoru na rumunskom, vlaškom i njemačkom jeziku, pominjući mu majku. Pošto nije htio da prizna da je u ljubavnoj vezi, Darija ga je posjekla nožem po ruci.