Prvih 100 dana rada Vlade! Brnabić: Rezultati kakve Srbija nikada u istoriji nije imala

06.02.2021. | 13:07

Premijer Srbije Ana Brnabić izjavila je, predstavljajući rezultate prvih 100 dana rada Vlade, da su 2020. godinu prema ekonomskim rezultatima završili kao najbolji u Evropi, da su to rezultati kakve nikada u istoriji Srbija nije imala.

Brnabićeva je navela da Srbija, kao rezultat hrabrog i napornog rada, od 2014. godine ima rezultate kakvi nikada u istoriji nisu zabilježeni.

“Završili smo 2020. godinu kao najbolji u Evropi po ekonomskim rezultatima, danas smo drugi, a po nekim parametrima i prvi na zemaljskoj kugli. Moramo da nastavimo da se borimo i da vjerujemo da Srbija, njena privreda i svi njeni građani mogu i zaslužuju da imaju ovakve rezultate”, rekla je Brnabićeva u Kombank dvorani u Beogradu.

Ona je poručila da je akcijom hapšenja velike organizovane kriminalne grupe u četvrtak poslata snažna poruka da je Srbija jaka i bezbjedna zemlja i naglasila da će nastavak borbe biti fokusiran na one koji su radili za državu, a štitili kriminalce.

Brnabićeva je ukazala da mnoge zemlje, veće i bogatije, danas uče od Srbije kako organizovati efikasnu imunizaciju od virusa korona, te navela podatak da je do sada vakcinisano više od 525.000 ljudi, a revakcinisana 21.000.

Srbe na Kosovu i Metohiji, Brnabićeva je pozvala da nastave da budu jedinstveni.