Proslava Nove godine se pretvorila u užas: Nikoli je petarda uništila prste

Kada je programer iz Kragujevca Nikola Ćirković (33), ljubitelj pirotehnike, kupio tradicionalno petarde krajem decembra u prodavnici, nije mogao ni da sanja da će ga proslava Nove godine koštati teških povreda.

On je 1. januara, poslije ponoći, ostao raznijete šake od eksplozije petarde u neposrednoj blizini. Izgubio je dva prsta na ruci, i čeka ga još jedna operacija.

“U stanu smo bili moja djevojka i ja i još dva para. Znao sam da su petarde ‘crna udovica’ izuzetno jake, pa sam izašao na terasu da ih bacim sa zgrade na ulicu, koja je bila pusta. Imao sam tri. Jednu sam bacio, i ona je pukla na ulici. Kada sam zapalio drugu i gurnuo je sa terase, ona se nekako vratila, eksplodirala u vazduhu i otkinula mi kožu sa nosa… Ali, od siline te eksplozije, sama se detonirala treća petarda, kojoj nije bio upaljen fitilj. Pukla je 30 centimetara od moje šake, i bukvalno je raznijela”, priča svoju dramu Nikola Ćirković.

Proslava se pretvorila u vrisku žena, i borbu da se što prije dođe do bolnice.

“Pozvali smo Hitnu pomoć, i kada su vidjeli moju ruku, bili su u šoku. Dva prsta su bukvalno bila raznijeta u parčiće, nije imalo šta da se ponese da bi ih prišili. A palac i mali prst su bili sasvim izokrenuti. Usljedile su komplikovane intervencije, i to u vrijeme svog haosa oko korone. U bolnici sam bio 20 dana, i čeka me još jedna operacija”, priča Nikola, koji svojim primijerom želi da upozori sve na opasnost od petardi, i čija će šaka nakon oporavka biti u funkciji 70 odsto, piše Blic.

Ostavite komentar: