Probudila se i samostalno diše djevojčica koju je otac na Pagu bacio s terase

Najteže povrijeđena djevojčica, jedna od četvero djece koju je njihov otac jedno po jedno bacio sa prvog sprata porodične kuće u Pagu u četvrtak, je pri svijesti i samostalno diše.

“Djevojčica je u generalno u boljem stanu. Više nije uspavana, probudila se i pri svijesti je. Sada samostalno diše. Moguće je da uskoro neće biti potrebe za intezivnim liječenjem nego na nekakvom normalnom odjelu.

Što se tiče operacija u području prijeloma lobanje i usta, to će se odlučiti u narednim sedmicama. Sada nije nužna operacija”, rekao je ljekar Toni Matić s KBC-a Rebro, prenosi Klix.ba.

Troje djece u dobi od tri, pet i osam godina, koji su na liječenju u Opštoj bolnici Zadar, dobro su i oporavljaju se prema očekivanjima, potvrdio je u subotu Pretvara se Edi Karuc, zamjenik direktora zadarske bolnice.

Portparol Opštinskog suda u Zadru Denis Klarendić izjavio je za agenciju Hina, da je Josip Rođak (54), otac koji je pokušao ubiti svoje četvoro djece, u septembru 2017. godine nepravosnažno osuđen na Opštinskom sudu u Zadru na kaznu zatvora od jedne godine s rokom probe u trajanju od tri godine zbog kaznenog djela protiv braka, porodice i djece te zanemarivanja i zloupotrebe djetetovih prava.

Na istu kaznu zatvora osuđena je i njegova supruga, majka djece. Budući da se na prvostepenu presudu nisu žalili, ona je u novembru 2017. postala pravosnažna, rekao je Klarendić, prenosi prenosi Klix.ba.

Josipu Rođaku juče je određen jednomjesečni istražni zatvor zbog uticaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela te radi neometanog odvijanja kaznenog postupka zbog posebno teških okolnosti krivičnih djela.

Protiv njega vodi se postupak zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela teških ubistava u pokušaju, za što je hrvatskim zakonom propisana kazna i do 40 godina zatvora.

 

Ostavite komentar: