Prizor od kojeg “puca srce”: Nesrećni otac u suzama grli sliku nastradalog sina jedinca

Grleći i ljubeći sinovljevu sliku, ovim riječima počinje bolnu ispovijest Dejan Stanković, otac Nikole Stankovića (31) iz Aleksinca koji je tragično nastradao u udesu u Njemačkoj 22. juna sa još trojicom sugrađana kada se “BMW” u kojem su se nalazili sudari sa kamionom.

Prema Dejanovim riječima, Nikola je tri godine radio u Njemačkoj kao vozač kamiona, imao je vizu za rad, a povremeno je dolazio kući u Aleksinac. Prilikom posljednjeg odlaska pošla su da njim i trojica sugrađana koji su išli u Njemačku i bavili se građevinom, piše Blic. Budući da još uvijek nema zvaničnih informacija, ne zna se da sigurnošću ko je upravljao vozilom u momentu nesreće kao ni bliže okolnosti kako je došlo do sudara.

Dejan isključuje tehničku neispravnosti automobila jer ga je Nikola održavao maksimalno dobro.

“Imao je “BMW 520” karavan, on je vodio računa o automobilu da sve bude maksimalno kako treba jer je ionako bio pedantan bilo šta da radi. Ili sve kako treba ili nikako. Gume je kupio nove sad kada je došao, ulje zamijenio. Kako su udarili zašto su udarili, ne znam, Nikola je put znao u prste. Čujemo različite informacije, da nije on vozio nego neki drugi.  I mi želimo da znamo pravu istinu šta je bilo kako je bilo, očekujemo da se neko zvanično obrati i kaže šta se desilo”, kaže Dejan.

Sina je ispratio na put, ne znajući da ga poslednji put vidi.

“Ja sam ga ispratio kada je pošao. Jao sinko moj, jao”, plakao je grleći sinovljevu sliku Dejan. Stric nastradalog mladića Boban Stanković kaže da su za nesreću saznali od prijatelja i da ih niko zvanično nije obavijestio.

“Niko porodicu do danas nije kontaktirao od državnih organa. Išao sam da vidim da li je stigla depeša, ništa nije stiglo. Gdje je naš ambasador, jel postoji neko tamo da radi ili samo primaju pare. Postoji li neko tamo da izađe i kaže šta je bilo. Informacije o udesu smo dobili tako što su nam prijatelji prevodili tekstove, gdje je naša ambasada. Džabe pravimo fabrike ovde kada nema ko da radi, djeca nam odoše u inostranstvo”, kaže stric Boban.

Automobil uništen, a kamion ni ogreban

Jedan od rođaka kaže da je auto u kojem su se nalazili je potpuno uništen a kamion gotovo nije oštećen. Na slikama se vidi, kamion nije imao zadnju gredu, zato se automobil i podvukao ispod njega.

Ostavite komentar: