Pritvor zbog korona žurke u Beogradu: 30 dana iza rešetaka

Prvi osnovni sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana dvojici odgovornih za žurku u jednom klubu na Tašmajdanu u subotu uveče, a na kojoj je zatečeno više od 700 gostiju i pored mjera zabrane rada ugostiteljskih objekata poslije 20 časova i masovnih okupljanja.

Pritvor je na predlog tužilaštva odredio sudija za prethodni postupak i to direktoru firme G.M i vlasniku L.D.

Portparolka suda Bojana Stanković je precizirala za Tanjug da im je pritvor određen da ne bi uticali na svedoke.

Za osnivača firme F.A. tužilaštvo nije tražilo pritvor i on je pušten na slobodu.

Sva trojica su juče na saslušanju u tužilaštvu negirala krivicu za organizaciju masovne žurke. U odbranama su naveli da nisu organizovali žurku, da nisu bili prisutni i da ne znaju ko je to uradio. Oni, inače, nisu bili ranije osuđivani.

F.A, kako se vjeruje nije bio uključen u ovaj nedozvoljeni poduhvat i niko ga ne tereti, te je pušten.

Za G.M, koji je direktor firme, tužilaštvo smatra da je odgovoran i da je morao da zna za žurku, koju je, kako se sumnja, organizovao L.D, koji, inače, preko društvenih mreža poziva i sve organizuje u dogovoru sa direktorom.

Oni se terete za krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije. Za ovo djelo predviđena je novčana ili kazna zatvora do tri godine.

Tužilaštvo će sprovesti dokazne radnje i doneti konačnu odluku o ovom slučaju. Očekuje se ispitivanje desetak svedoka, pored drugih dokaza, prenosi Blic.

Žurku je otkrila Komunalna milicija u saradnji sa Policijskom upravom za grad Beograd i PS Palilula u subotu poslije 22 sata, vršeći kontrolu o poštovanju mjera ugostiteljskih objekata.

Ostavite komentar: