Priština povukla zahtjev za članstvo u Interpolu

Prištinske vlasti su povukle zahtjev za članstvo u Interpolu, naveo je ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović. Ramuš Haradinaj uputio pismo Skupštini Interpola u kojem navodi da se povlači prijava za članstvo.

“Velika pobeda Srbije i međunarodnog prava! Zahvaljujući ogromnom radu delegacije Republike Srbije, aplikacija takozvanog Kosova je povučena neposredno pred početak Generalne skupštine Interpola u Santjagu!”, napisao je Nebojša Stefanović na Tviteru.

Haradinaj: Odlažemo kandidaturu do sledećeg zasedanja

Premijer privremenih prištinskih institucija u ostavci Ramuš Haradinaj je uputio pismo Skupštini Interpola u kojem saopštava da se povlači prijava za članstvo u Interpol, prenosi Kosovo onlajn.

“Imajući u vidu da su na Kosovu 6. oktobra organizovani izbori za parlament, ljubazno vas molim da zahtjev za našu aplikaciju za članstvo bude odložen do sljedećeg zasjedanja Generalne Skupštine Interpola”, napisao je Haradinaj.

Prethodno je Nebojša Stefanović uoči početka sednice Generalne Skupštine Interpola u Čiletu zahvalio svima koji poštuju teritorijalni integritet Republike Srbije.

Upozorio je da bi eventualni prijem Kosova u Interpol imao dalekosežne posledice i ugrozio borbu protiv kriminala u svjetskim okvirima.

Publiée par BL Portal sur Mardi 15 octobre 2019

 

Izvor.(RTS)



Ostavite komentar: