Pripadnici ROSU upali u Štrpce: Blokirali opštinu i pretresali školu

Više od 30 pripadnika ROSU upalo je rano jutros u Štrpce pod punom opremom s ciljem novog zastrašivanja i maltretiranja Srba u ovoj opštini, saopštila je Kancelarija za KiM.

Specijalci ROSU su raspoređeni na više lokacija, blokirali su čitavu opštinu, upali su u osnovnu školu Šarski odred na Brezovici, u objekat pošte u selu Drajkovce, upali su i pretresali zgradu Privremenog organa odakle iznose svu dokumentaciju i kompjutere, upali su u zgradu TV Herc, jedine televizije na srpskom jeziku u Štrpcu, penju se po banderama odakle skidaju nadzorne kamere koje ne rade više godina, navode iz Kancelarije za KiM.

– Oni su ponovo izabrali da u Štrpce upadnu baš na veliki praznik, s obzirom da je danas seoska slava sveti Јovan i veliki vašar u Štrpcu kada se okuplja veliki broj meštana, a isto su učinili i prilikom prethodnih upada u ovu srpsku sredinu – saopštila je Kancelarija.

Kako kažu, iako jedinice iz Prištine dobro znaju da kamere koje su legalno postavljene prije skoro deset godina, nisu u funkciji već duže vrijeme i to su provjeravali i prethodnih dana u više navrata, “to im je poslužilo kao izgovor da ponovo upadnu u Štrpce, maltretiraju narod koji ne može normalno da funkcioniše”.

– S kakvim opravdanjem specijalci ROSU upadaju u srpsku osnovnu školu u Štrpcu? Nema sumnje da je po sredi novi atak i pritisak na Srbe da napuste svoj kućni prag jer ne postoji nijedan opravdani razlog za novu akciju ROSU u ovoj srpskoj sredini – saopštila je Kancelarija za KiM.

Ostavite komentar: