Incident na beogradskom aerodromu: Avion prilikom polijetanja udario u svjetla, pilot tražio hitno slijetanje

18.02.2024. | 20:21

“Er Srbija” žali zbog neprijatnosti i čini sve što je u njenoj moći da osigura da se let nastavi što je moguće prije.

Pilot aviona koji je večeras poleteo za Diseldorf sa beogradskog aerodroma “Nikola Tesla” ubrzo nakon poletanja tražio da odmah sleti, što je izazvalo blagi zastoj u aerodromskom saobraćaju.

Er Srbija je saopštila da je let JU324 iz Beograda do Diseldorfa, koji je obavljala partnerska kompanija, vraćen u Beograd zbog tehničkih razloga.

Kako Tango Six saznaje letjelica je prilikom poletanja imala dodir trupa sa prilaznim svjetlima suprotnog pravca piste. Razlog je, po svemu sudeći, pogrešna pozicija za polijetanje: avion je poletio gotovo sa pola piste, otprilike sa pozicije sa koje je bilo oko 1.300 metara do kraja piste. Umetnuta pista dugačka je 3.500 metara, za polijetanje putničkih aviona se, zbog raznih faktora, obično koristi 3.100 metara.

U saopštenju Er Srbije navodi se da je avion bezbjedno sletio na beogradski aerodrom.

“Er Srbija žali zbog neprijatnosti i čini sve što je u njenoj moći da osigura da se let nastavi što je moguće prije.

Bezbednost putnika nije bila ugrožena ni u jednom trenutku. Bezbjednost naših putnika i članova posade su najvažniji prioritet za Er Srbiju”, navodi se u saopštenju.

Za više informacija, putnici se mole da pozovu Kontakt centar Er Srbije na 0800 111 528 iz Srbije, na +381 11 311 21 23 iz inostranstva, i posete veb-sajt airserbia.com ili njihove stranice na društvenim mrežama.

Odmah po polijetanju nešto je puklo

„Odmah po poletanju je nešto puklo, avion se zatresao“, rekla je za „Vreme“ jedna putnica.

„Kružili smo jedan sat, valjda da bi potrošio gorivo i dobio dozvolu da sleti nazad. Leteli smo jako nisko, kao u Nemogućoj misiji.“

„Onda su nas brzo ispratili iz aviona, i ništa nam nisu rekli osim da je navodno manji incident. Ali priča se, a i videli smo da je pukao i otpao deo krila.“