Priča prepuna bola i tuge! Danijela (18) se dva mjeseca borila za život, ali uzalud

13.12.2023. | 19:31

Na seoskom groblju u Badovincima sahranjena je Danijela P. (18) koja je juče podlegla povredama poslije teške saobraćajne nesreće 15. oktobra. Nesrećna djevojka počivaće pored oca Radiše (48) koji je u kobnoj noći poginuo na mjestu nesreće kada se automobil BMW kojim je ona upravljala sletio sa puta i udario u drvo.

Skrhana bolom zbog tragične smrti najstarije kćerke majka Marija je grlila i tješila mlađe kćerke Natašu i Aleksandru. U tužnoj povorci koja je mladu djevojku ispratila na večni počinak čuli su se jecaji i plač, prenosi Mačvapress.

– Velika tuga, šta drugo može da se kaže. Završila je školu, tek stasala, pred njom je bio život. Svako u selu se molio da se oporavi, ali na žalost povrede su bile teške. Otac je nastradao na mjestu, a ona se borila dva mjeseca da preživi – ispričao je komšija.

Poslije nesreće Danijela je hospitalizovana u šabačkoj bolnici, a potom u Kliničkom centru u Beogradu, odakle je ponovo vraćena u Šabac. Nije se budila iz kome, tek nekoliko puta je odsutno otvorila oči i pustila suzu kada su u posjeti bile majka i sestre. Pitajući se kako će se majka i dvije kćerke same dalje boriti kroz život poslije velike porodične tragedije, mještani pričaju da su uvijek živjeli skromno, borili se zarađujući dnevnice, a Radiša se kao glava kuće požrtvovano trudio da kćerke izvede na pravi put i supruzi omogući da se liječi od bolesti koja joj je prošle godine otkrivena.

– Vodio je brigu o svojoj porodici iako je kao dijete živio po domovima za siročad i nikada nije osjetio pravu roditeljsku ljubav. Najviše se promjenio od kada se oženio i dobio kćerke. Voljeli su ga u selu jer je bio dobar čovjek, skroman, pomalo stidljiv, a prijatelji su najviše učinili za njega kada su mu našli posao na građevini u Njemačkoj. Zahvaljujući tome je, kako kažu, stao na svoje noge – pričaju u selu.

Iz Njemačke je kući slao novac djeci i supruzi i kupio plac na kojem je želio da zida kuću. Tragedija u noći 15. oktobra, u povratku kući sa svadbe bliskog rođaka u jednoj svečanoj sali u Bogatiću, prekinula je planove za ljepšu budućnost.

Dao kćerki da vozi bez dozvole

Pošto je malo više popio na svadbi Radiša je dao kćerki da vozi iako još nije položila vozački ispit. Snažan auto je u krivini sletio sa puta, zakucao se u drvo i prepolovio. Radišino beživotno tijelo izvukli su vatrogasci, a kćerka Danijela je bez svijesti prebačena u bolnicu.

– Kada je Radiša poginuo mnogi su pomogli oko sahrane. Od srca su pomogli ljudi iz sela, prijatelji iz inostranstva, kao i mjesna zajednica. Sakupljen je novac ne samo da se Radiša dostojanstveno sahrani, već i da se zbrine njegova porodica. Još tada se u selu čulo kako bi bilo lijepo da se na placu koji je kupio ozida kuća pošto nemaju svoju i žive u kiriji – rekao je blizak prijatelj porodici.