Presječen lanac šverca migranata: Balkanskom rutom prebacili 800 osoba

Četiri osobe uhapšene su u Njemačkoj i Rumuniji, u zajedničkoj akciji presijecanja lanca krijumčarenja ilegalnih migranata preko balkanske rute, u kojoj su učestvovali i pripadnici MUP-a Srbije.

MUP Srbije je saopštio da se uetiri uhapšene osobe, kao i jedna uhapšena u ranijem periodu u Srbiji, sumnjiče da su tokom prošle i ove godine, krijumčarile oko 800 migranata iz Turske u Njemačku balkanskom rutom preko teritorije Srbije.

Sumnja se da su uhapšeni migrante krijumčarili uglavnom različitim transportnim sredstvima i krili ih u tovarnom dijelu kamiona, u nehumanim uslovima.

U akciji su učestvovali pripadnici Uprave kriminalističke policije i njene Službe za borbu protiv organizovanog kriminala.

Na identifikaciji osumnjičenih učestvovali su i policijski službenici UKP, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala.

Akcija je izvedena u koordinaciji i sa Evrodžastom, Evropolom i austrijskom policijom.

MUP Srbije u saopštenju podsjeća da je u decembru 2022. godine formiran Zajednički istražni tim između Kancelarije javnog tužioca u Njemačkoj, Tužilaštva Vrhovnog kasacionog suda u Rumuniji i Tužilaštva za organizovani kriminal u Republici Srbiji.

Ostavite komentar: