Prešao preko trotoara i biciklističke staze: Pijan “audijem” udario kroz zid

16.01.2023. | 14:59

Pijani 30-godišnjak Audijem A4 prešao je preko trotoara i biciklističke staze te je udario i probio zidanu ogradu, a od siline udarca krhotine cigle i betona oštetile su i fasadu.

Samo pukom srećom niko nije teže stradao u saobraćajnoj nesreći koja se u noći sa subote na nedjelju dogodila u centru Bjelovara.

“U noći, 15. januara oko 00.55 sati u Bjelovaru, 30-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom “Audi A4“, bjelovarskih registracija, kojim se kretao Trgom Stjepana Radića. Dolaskom do raskrsnice s Ulicom Silvija Strahimira Kranjčevića, ulaskom u oštri zavoj u lijevo, neprilagođenom brzinom kretanja i stanju kolovoza, tako da se vozilo može pravovremenom zaustaviti pred svakom preprekom koju, u konkretnim uslovima može predvidjeti, odnosno da može pravovremeno postupiti prema saobraćajnom pravilu ili znaku, izgubio je nadzor nad upravljačem vozila, prilikom čega je prešao preko trotoara i biciklističke staze, te je prednjim desnim dijelom vozila udario u zidanu ogradu gdje se vozilo i zaustavilo. Od udarca automobila u zidanu ogradu krhotine cigle i betona oštetili su fasadu na garaži koja se nalazi u dvorištu, opisali su događaj iz PU bjelovarsko-bilogorske.

U saobraćajnoj nesreći povrijeđen je 30-godišnji vozač koji je vozilom Hitne medicinske pomoći prevezen u Opštu bolnicu “dr. Anđelko Višić” Bjelovar radi pružanja doktorske pomoći.

Kako saznaju mediji, vozač je zbog teških povreda i zadržan na liječenju. Njemu je ustanovljena koncentracija alkohola od 0.94 promila, prenosi “Moj portal“.

Oznake: Bjelovar