Prenio mu pozdrave svih Srba sa Kosova: Ministar Lončar posjetio ranjenog Sofronijevića

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar danas je u Klinički centar Srbije u Beogradu posjetio Srećka Sofronijevića kojeg su prošle sedmice u Zvečanu ranili pripadnici specijalne policije samoproglašenog Kosova.

Lončar je Sofronijeviću prenio pozdrave svih Srba sa Kosmeta i Srpske liste, uz želje za što brži oporavak, prenosi RTS.

“Zadovoljni smo postoperativnim tokom i pored vrlo ozbiljnih rana. Srećko bi što pre da se pridruži svojoj porodici i narodu na Kosmetu, ali mora da sačeka da budemo sigurni da se dovoljno oporavio od ranjavanja”, rekao je on.

Sofronijević je na liječenje u Beograd prebačen iz Kličničko-bolničkog centra u sjeverenoj Kosovskoj Mitrovici gdje je operisan.

Direktor KBC u sjeverenoj Kosovskoj Mitrovici Zlatan Elek rekao je da je Sofronijević u stabilnom stanju, ali je, zbog mogućih novih komplikacija, transportovan u Beograd.

Sofronijeviću je ranjen 13. oktobra, a pripadnici specijalne policije samoproglašenog Kosova su na njega pucali s leđa.

Metak je Sofronijeviću povrijedio lopaticu, rebro i izašao na prednju stranu vrata. Metak je ovom 36-godišnjem Srbinu maltene prošao kroz desnu stranu plućnog krila.

U akciji 13. oktobra kada je policija samoproglašenog Kosova upala u više opština na sjeveru pokrajine nastanjenih Srbima Sofronijević je ranjen, dok je Verica Đelić (71) umrla usljed trovanja od hemikalija koje su korišćene prilikom intervencije.

U nemirima je tada ukupno deset osoba povrijeđeno gumenim mecima, suzavcem i šok-bombama, a od tog broja osam nije zadržano na bolničkom liječenju.

Ostavite komentar: