Prekinuta akcija preventivnih pregleda za rak dojke, doktor bio pijan?

14.03.2022. | 22:05

Skandal se danas dogodio tokom kampanje “Budi hrabra-pregledaj se” u Brusu, a ovim povodom reagovala je opština.

U zvaničnom saopštenju koji potpisuje Boban Simić, predsjednik Opštinske uprave navodi se da se 11.marta 2022. godine ovoj upravi putem mejla obratilo Udruženje ”Žena uz ženu” kojim je obavijestilo da je Udruženje nastalo sa ambicijom da iz borbe sa karcinomom dojke, svaka žena, bilo ona koja je prošla ili prolazi kroz takvo iskustvo, ali i sve druge dame, nauče više, otklone nedoumice i dobiju odgovore na mnoga pitanja i razbiju predrasude.

– Dalje smo obaviješteni da je u martu mjesecu pokrenuta akcija besplatnih pregleda žena u 28 manjih opština kako bi se podstakle na redovne preglede – navodi Boban Simić, načelnik OU u Brusu.

– Od Opštinske uprave je, u cilju realizacije akcije, zatražen parking prostor i priključak na električnu energiju. Sa najboljom namjerom, da se pripadnicama slabijeg pola omogući besplatan pregled i probudi svijest o značaju redovnih pregleda, u dogovoru sa policijskom stanicomu Brusu omogućen je parking i električna energija na najpristupačnijem mjestu ispred same zgrade opštine.

Međutim, kako dodaje Simić,“zbog nedopustivog i neprimjerenog ponašanja ljekara koji je trebalo da obavlja preglede Predsjednica opštine Brus i načelnik Opštinske uprave Brus donijeli su odluku da se akcija momentalno prekine”. Kako je mobilnom mamografu Udruženja ”Žena uz ženu”, poslije ekscesa, prekinuto snabdijevanje električnom energijom, to je vozilo nešto poslije 15 časova napustilo Brus, prenose “Novosti”.

U komentarima koji su osvanuli na „fejsbuku“ i drugim društvenim mrežama može se pročitati da je ljekar koji je bio angažovan da obavi preglede žena starijih od 50 godina, bio u alkoholisanom stanju.