Preduzet prvi korak: Za spomenik mitropolitu Amfilohiju 50.000 evra

Opština Kolašin obezbijedila je 50.000 evra za izgradnju i postavljanje spomen obilježja blaženopočivšem mitropolitu crnogorsko-primorskom Amfilohiju.

Odlukom o opštinskom budžetu za ovu godinu, planirana je donacija Mitropoliji crnogorsko-primorskoj za izgranju spomenika, a ugovor su danas potpisali mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije i predsjednik opštine Kolašin Vladimir Martinović.

“Opština Kolašin preduzela je prvi korak na očuvanju sjećanja na počivšeg mitropolita koji je bio rođeni Kolašinac”, saopšteno je iz kabineta predsjednika opštine Kolašin.

Mitropolit Joanikije zahvalio je za plemenitu ideju i vrijednu donaciju, koja će poslužiti da jerarhu Crkve Hristove blaženopočivšem mitropolitu Amfilohiju bude podignuto spomen-obilježje u rodnom gradu.

“Spomenik mitropolitu Amfilohiju nije samo spomenik jednom vjerskom poglavaru, to je i spomenik kulturi, jer je mitropolit bio kulturni djelatelj i član Udruženja književnika Crne Gore”, navodi se u saopštenju.

Martinović je poručio “da će lokalna uprava u narednom periodu biti otvorena za saradnju sa Mitropolijom kako bi se na uspješan način realizovala donacija”.

Ostavite komentar: