Predsjednik Srbije pričao s robotom: Pogledajte šta mu je Ema odgovorila – VIDEO

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je izložbeni prostor Centra za robotiku i vještačku inteligenciju u obrazovanju u prostoru Učiteljskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Vučić je imao priliku da razgovara s robotom, kome je postavio pitanje, a robot mu je, između ostalog, odgovorio da voli Srbiju.

Domaćini su predsjednika upoznali o svemu onome čime Centar raspolaže, između ostalog i s robotom Emom, koju je Vučić upitao zbog čega je došla u Srbiju, na šta mu je ona odgovorila da “voli Srbiju”.

“Naravno da sam došla, ja volim Srbiju. Ovo je zemlja sa divnom prirodom i ljudima i ima pred sobom budućnost za razvijanje robotičkih disciplina. Sigurna sam da ćete postati jedna od najnaprednijih zemalja na svijetu”, odgovorila je Ema.

On je imao priliku da vidi i pametne učionice opremljene interaktivnim tablama, koje su povezane sa tabletima koje imaju učenici i da se upozna sa softverima koji su napravljeni da bi olakšali održavanje časova.

U jednoj od laboratorija gosti su mogli da vide kako izgleda jedna lekcija iz fizike. Zatim su obišli zonu u kojoj se razvijaju vještine potrebne za 21. vijek, ali i osobine kao što su saradnja, timski duh, ali i talenti učenika.

Inače, Centar je zajednički poduhvat Ministarstva prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja i kompanije “NetDragon Websoft Holdings Limited” i dio je strateškog programa razvoja Srbije koji prepoznaje značaj i prednost znanja inovacija i interneta.

Svečano otvaranje centra planirano je za prvu polovinu jula, kada će u Beograd doći i kineski partneri.

Uz predsjednika Srbije izložbeni prostor posjetili su i ministar prosvjete Mladen Šarčević, ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović i ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo.
 

Izvor:(B92)

 

 

 

 

Ostavite komentar: