Predsjednik Srbije poručuje Hrvatima: Samo me pustite da položim cvijet u Jasenovcu

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nema problem sa izjavama hrvatskih zvaničnika, samo da ga puste da ode u Jasenovac da položi cvijet žrtvama.

“Pogledajte šta je sve izazvala samo jedna mala želja, da položim cvijet na Jasenovački cvijet”, rekao je Vučić u Osečini odgovarajući na pitanje novinara da prokomentariše to što hrvatski mediji nastavalju kampanju protiv njega i što je premijer Hrvatske Andrej Plenković izjavio kako postoji mogućnost dizanja optuznice protiv njega, te kako će zaštititi pilote optužne za zločine na Petrovačkoj cesti tokom akcije Oluja 1995. godine.

Vučić je rekao da nijednu tešku riječ niti nešto loše nije rekao ni o kome iz Hrvatske, kao što oni govore o Srbiji i njemu.

“Kažu da će da hapse. Zbog čega? Zbog riječi od 1995. godine? Nije problem, ja sam spreman, samo da me puste da odem do Jasenovca da položim cvijet. Takve otpužnice mi možemo 20 protiv njihovih čelnika da podižemo, to je toliko glupo i besmisleno da nemam riječi da se takvim glupostima uopšte neki ozbiljan čovjek bavi”, rekao je Vučić.

Ostavite komentar: