Predsjednik Srbije bijesan: Vučić ne putuje na Samit EU u Tirani, ovo je razlog

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obraća se javnosti nakon odluke Aljbina Kurtija da Nenada Rašića protivustavno i protivno Briselskom sporazumu imenuje za ministra za zajednice.

Izbor Rašića, čovjeka koji je dobio manje od jedan odsto, kao i Rada Trajković, koja je bila na njegovoj listi, pokazuje da oni žele progon, protjerivanje i nestanak Srba na KiM. I sada nekoliko stvari da kažem, prije zvaničnog obraćanja i sastanka sa Varheljijem, ako do toga uopšte dođe – rekao je Vučić

Predsjednik dodaje da je u pitanju jedan bijedni antisrpski odnos koji je pokazala EU, i da je ovo što je uradio “teroristički ološ Aljbin Kurti zaslužilo osudu”.

“Ćutim mjesecima i godinama, trpim gluposti od svih u regionu i svijetu. Taj teroristički ološ je trebao da dobije zasluženu osudu Evropske unije. Naravno nije je dobio. Dobio je nešto što možda niko ne može da razumije. I tako se stalno ponašaju, ne samo da su prekršili norme Briselskog sporazuma, međunarodnog javnog prava i sve demokratske norme”, rekao je predsjednik Srbije.

Vučić je istakao da je to u skladu sa interesima jedne evropske sile, koje treba neko da provede protiv Srba.

“Izabrali su najgori srpski ološ, sa dna kace, Rašića i Radu Trajković, ne postoje gori, koji ničije povjerenje u Srbiji nemaju, ali imaju povjerenje Aljbina Kurtija i zapadnih agentura. Misle da će time da nas uplaše. Nema problema. Možete da uništite predsjednika Srbije, da organizujete proteste u Srbiji, da me ubijete. Ali za mene su Kosovo i Metohija najveća srpska svetinja, za mene je Srbija svetinja. Bolje da me nema, nego da vam je predam u ruke, i neću vam je predati u ruke. I zato niko iz Srbije neće biti u Tirani, a vi lijepo dolazite, putujte avionom, pričajte gluposti i lupetajte, svi vi iz Evrope i Zapadnog Balkana”, rekao je on.

Predsjednik je poručio da mogu da “baljezgaju o tome da je Srbija kriva”, ali da njega to ne zanima.

Vučić ne ide u Tiranu

Srbija neće imati predstavnika na predstojećem Samitu Evropska unija – Zapadni Balkan, predsednik Srbije Aleksandar Vučić neće putovati u Tiranu 6. decembra.

Poslije odluke (prištinskog premijera) Aljbina Kurtija da Nenada Rašića protivustavno i protivno Briselskom sporazumu imenuje za ministra za zajednice, Evropska unija je izašla sa blagim saopštenjem, iako je Srbija svoje učešće na Samitu uslovila oštrom osudom od strane Brisela – kaže izvor.

Iz kabineta predsjednika Srbije je potvrđena ova informacija.

“Predsjednik Vučić neće ići u Tiranu nakon sramotne reakcije Evropske unije”, rečeno je Blicu u kabinetu predsjednika.

Vučić će se, kako se saznaje, u narednih 48 sati obratiti javnosti ovim povodom.

Ostavite komentar: