Pradjeda nestale Danke (2) se oglasio: Prošao sam poligraf

01.04.2024. | 15:57

Djed Dankine majke bio je podvrgnut poligrafskom testiranju, koji je, kako kaže, prošao, iz razloga što nema šta da krije i dodaje.

“Cilj je svima isti, da se Danka što pre nađe”, kaže on.

Dodaje da je za svoju unuku kaže da je sve vrijeme u šoku, kao i to da očigledno nije u stanju da iskaže sve ono što joj leži na duši.

“Teško joj je, kao i svima nama, ali ona je majka i samo ona zna kako joj je. Danima je noćila ovde, bila je uz porodicu, a policija je obezbeđivala deo kuće, mada sada su otišli za Bor, tamo su sve vreme”, kaže on, objavljuje Kurir.

Podsjećamo, već sedmi dan nema vijesti o nestalo dvogodišnjoj djevojčici Danki koje je 26. mart ujedinila ne samo mještane Banjskog polja, već i cijelu Srbiju, kada su svi neumorno dijelili Dankinu fotografiju u nadi da ju je neko vidio. Ivana, majka djevojčice, nije bila na poligrafu, samo zbog toga što zakon tako nalaže jer je u blagoslovenom stanju i sa svojim suprugom čeka treće dijete.

Starije dijete, sin koji je bio sa majkom i sestrom kada je ona nestala, i dalje se, kako saznajemo, nalazi kod bake i djeda, odnosno Miloševih roditelja koji će o njemu voditi računa sve dok se istraga ne završi.

Inače, kako je ispričao Ivanin djeda, imanje u Banjskom polju se vodi na njega, a iako godinama niko ne živi tamo, puno mu je srce bilo što ih ljudi i danas posmatraju kao komšije koje kao da nikada nisu napustile to mjesto, te su onda kada im je bilo najpotrebnije, svi izašli na ulice u potragu za malom djevojčicom.

“To je moje imanje, ali godinama tamo niko ne živi, povremeno obilazimo, da ne pređe sve u korov, a onaj dan kada se to desilo sa Dankom, svi su došli da pomognu, gledalo se ispod svakog kamena”, ispričao je stariji čovjek.

Nakon raščišćavanja na mjestu gde je Danka posljednji put viđena, potraga je jutros u ranim jutarnjim časovima bila usmjerena u novom pravcu, i to 3,5 kilometra dalje od pojate u Banjskom polju, odnosno ka deponiji na starom banjskom putu.

“Potraga se nastavlja dalje, rejon se ne napušta dok se sve ne završi. Dakle, policija ne prepušta ništa slučaju”, rečeno je za Kurir iz MUP-a povodom pojavljivanja kopača i članova Uprave kriminalističke policije na novoj lokaciji gdje se potraga nastavila.

S tim da, s druge strane, istraga nastavlja da teče, kako na terenima, tako i u prostorijama policijske stanice, kada je, pored saslušavanih roditelja Danke Ilić, sa policijom danas razgovarao i njen ujak Stefan Dragomirović.

“Članovi porodice periodično dolaze u stanicu, i ne samo po pozivu, već i svojom voljom. Osim roditelja, tu su i ostali koji mogu pomoći u daljoj istrazi, kako bi se slučaj sagledao sa svih aspekata”, objasnila je Kurirova sagovornica.

Srpska policija, u saradnji sa bečkom, radi na razriješenju slučaja, od momenta kada se pojavio najnoviji trag koji se provjerava, a to je snimak iz Beča poslat sa adrese Srbina koji živi u austrijskom glavnom gradu. Dok se neumorno traga za Dankom, Evropolu su takođe dostavljeni svi dostupni podaci, a cijela srpska nacija s nestrpljenjem čeka novosti u vezi sa objavljenim snimkom koji se provjerava.