Poziv na nasilje! U Splitu ponovo osvanuli grafiti mržnje prema Srbima FOTO

28.11.2023. | 15:17

Grafit mržnje prema Srbima s pozivom na nasilje i uz potpis “ustaše” ispisan je na vratima jedne zgrade u splitskoj četvrti Gripe, objavio je portal “Novosti”.

Nakon brojnih grafita govora mržnje i antisemitizma na splitskim Gripama koji su se pojavili prošlog mjeseca, a koji su izbrisani, ovaj grafit je osvanuo juče, a uklonili su ga sami stanari nakon poziva lokalnih zvaničnika.

Na ovaj incident reagovao je Gradski kotar Gripe, čiji je predsjednik Karlo Pilko pozvao građane da bez straha prijave počinioce.

Prošli mjesec u nekoliko dana na prostorijama Društva Crnogoraca i prijatelja Crne Gore “Perper” Split na Gripama osvanule su slične poruke s ustaškim simbolima, porukama mržnje i prijetnjama.

Tek što su izbrisane istog dana slične su se pojavile i u centru Splita, gdje su na zidu zgrade Hrvatskog narodnog pozorišta Split crvenim sprejom ispisane antisemitske i nacionalističke poruke, uz isticanje ustaških simbola, pa na autobuskoj stanici u Vukovarskoj gdje su nepoznati počinioci napisali “Juden raus”, uz stilizovano latiničko “U” s krstom, naveo je portal.

Oznake: Grafiti, Mržnja, Split