Potvrđena presuda monstrumu: Brutalno pobio cijelu porodicu, osuđen na 20 godina robije

Miloš Ilić (21) iz bojničkog sela Granica pravosnažno je osuđen na 20 godina zatvora zbog teškog ubistva četvoro članova svoje porodice. Na taj način Apelacioni sud u Nišu potvrdio je presudu leskovačkog Višeg suda od 19. marta ove godine na koju se njegov branilac žalio.

Kako je navedeno u saopštenju ove pravosudne institucije, presudom Višeg suda u Leskovcu Ilić je oglašen krivim za krivično dhelo teško ubistvo i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od dvadeset godina u koju mu se uračunava vrijeme provedeno u pritvoru počev od 12. maja 2020. godine kada je uhapšen.

“ Prvostepenom presudom optuženom je izrečena maksimalna kazna za krivično djelo teško ubistvo imajući u vidu odredbu člana 44 a kojom je propisano da doživotni zavor ne može da se izrekne licu koje u vrijeme izvršenja krivičnog djela nije navršilo 21. godinu života. Istovremeno, pritvor mu je produžen do pravosnažnosti presude. Na prvostepenu odluku žalbu je podnio branilac okrivljenog po službenog dužnosti ali je Apelacioni sud odbio i prvostepenu presudu potvrdio. Nakon pravosnažnosti presude, osuđeni je upućen na izvršenje kazne zatvora gde se i u ovom momentu nalazi”,  navedeno je u saopštenju leskovačkog Višeg suda.

Ilić je 10. maja prošle godine u jedan sat iza ponoći lišio života članove oca I.P. rođenog 1975. godine, maćehu R.D. rođenu 1977. godine, sestru I.A rođenu 2001. godine koja je bila u devetom mjesecu trudnoće i sestru R.S. rođenu 2008. godine.

Da podsjetimo, stravičan zločin Miloš je počinio u iznajmljenoj kući u centru Leskovca gdje je porodica živjela nakon dolaska iz rodnog sela Granica u okolini Bojnika. Mladić je sjekirom najprije napao oca Predrag, koji je pokušao da ga zaustavi, a nakon što ga je njega ubio, nasrnuo je na ostale članove porodice.

Kao motiv ubistva pominjao se novac, jer je ubica navodno bio nezadovoljan što je zbog siromaštva uskraćen za provod.

Kako su nakon ubistva posvjedočili Predragovi rođaci, oduvijek ih je pratila bijeda i nesreća.

“ Predrag je sa prvom ženom izrodio troje djece, ali se sa njom razišao jer nije mogao da se bori sa njenom psihijatrijskom bolešću. Sa djecom se potucao, nije imao stalno zaposlenje, mijenjao je stanove jer nije mogao da ih plaća. Sa Danijelom je počeo da živi 2007. godine, sa njom je dobio Saru. Međutim, sa rođenjem tog djeteta, njihovi problemi su postali još veći, jer se Danijelin odnos sa pastorcima pogoršao. Predrag je pokušavajući da sačuva vezu sa njom, žmurio na njeno postupanje sa Milošem i Anom koje je zaista bilo maćehinsko . Danijela je bila neljubazna, korila je muža da ne zarađuje dovoljno, govoreći da radi samo za sebe. Bog da joj dušu prosti, o mrtvima bi trebalo samo dobro govoriti, ali ona zaista nije bila ni brižna supruga ni pažljiva maćeha. U kući nije ništa radila, vječito je bila na Fejsbuku. Znam da je ostavila troje svoje djece, od kojih je jedno invalid i došla za Predraga… pa kako bi brinulo o njegovoj kada je ostavila svoju djecu”,  rekao je jedan srodnik Ilića.

On je tvrdio da je Miloš naslijedio psihijatrijsku bolest od majke, te da je, kako je tada kazao bio „tempirana bomba“. Međutim, psihijatrijsko vještačenje je pokazalo da je ubica bio uračunljiv.

Ono što ovaj zločin čini još tragičnijim je što je Miloševa sestra Ana bila u osmom mjesecu trudnoće. Kako su kazali rođaci porodice, ona je zatrudnila sa nekim mladićem iz Smederevske Palanke koji je odbijao da prizna dijete. Masakr je preživio je samo Milošev petnaestogodišnji brat koji se nalazi u ustanovi socijalnog staranja, s obzirom na to da pati od duševne zaostalosti.

Ostavite komentar: