Potresno! Tijelo muškarca koji je autom sletio u Lim danima će ležati na dnu rijeke

Tek kada se nabujali Lim primiri, odnosno ne opadne nivo vode, ronioci Žandarmerije otpočeće izvlačenje automobila koji je sa vozačem Z. Ž. (53) iz Prijepolja prekjuče sletio u ovu rijeku u mjestu Bistrica, a koji je juče lociran na dubini od 11 metara.

“Brzina vode je isuviše jaka…”

Nedugo zatim, tokom površinskog pregleda vode, žandarmi su iz čamca uz pomoć sonara locirali vozilo na kamenitom dnu rijeke, 11 metara ispod površine a nekoliko stotina metara nizvodno od mjesta gdje je sletio u Lim. Da se ne bi ugrozila bezbjednost ronilaca, po dogovoru sa Opštinskom javnim tužilaštvom u Prijepolju, odlučeno je da se vađenje automobila odloži dok uslovi za akciju ne budu bolji.

Brzina rijeke Lim ovih dana je pet metara u sekundi

A trenutno su takvi, kaže za Blic potpukovnik policije Goran Grčić, komandir Ronilačke jedinice Žandarmerije, da je nemoguće bilo šta preduzeti.

“Brzina vode je isuviše jaka, pet metara u sekundi, a ekstremnim uslovima se smatra kada je ona oko tri metra u sekundi. Teorijska mogućnost da se spustimo na dno ne postoji”, objašnjava Grčić.

Struja “reno” odnijela nekoliko stotina metara dalje

Koliko je vodena struja jaka govori podatak da je Lim odnio „reno“ nekoliko stotina metara od Džurovskog mosta gdje je upao u reku, a prehtodno ga, kako je ispričao jedan očevidac, tridesetak sekudni kovitlao ka sredini toka gde je vozilo u trenutku potonulo. Od ponedeljka matica rijekom ponovo valja velike količine otpada, među kome ima i velikog granja.

Temperatura vode u Limu kroz Bistricu je svega tri stepena, a vidljivost u rijeci nulta. Ipak, ni jedno ni drugo ne bi bilo smetnja roniocima da je vodena struja slabija, piše Blic.

“Sve i da uspijemo da zakačimo vozilo, nema šanse da bi uspeli da ga izvučemo jer je pritisak ogroman. Kada struja oslabi, a ne očekujem u narednih sedam dana, moći ćemo da radimo”, objašnjava Grčić. Kada nivo rijeke oslabi, kaže on, najprije će ronioci odraditi izviđanje na osnovu koga će se odrediti način kako će se izvlačiti automobil…

Ostavite komentar: