Potresno! Bijesni otac tjerao druga koji mu je silovao dijete da kopa grob, pa mu zario nož u srce

Bijesnom ocu Vjekoslavu, koji je navodno ubio svog najboljeg prijatelja nakon što je otkrio da je seksualno napastvovao njegovu kćerku, produžena je kazna kućnog pritvora.

Ovo je drugi put da je sudija na dva mjeseca produžio kućni pritvor, umjesto boravka u zatvoru. Mještani sela podržavaju Vjekoslavov potez i zahtijevaju da on bude pušten na slobodu.

Dva mjeseca nakon istrage, tužioci su tražili od sudije Maksima Volkova u Okružnom sudu u Krasnoglinskom da bivšeg radnika fabrike raketnih motora Vjekoslava zadrži u kućnom pritvoru, a ne da ga smjesti u pritvorski centar kao što je uobičajeno za osumnjičene za ubistvo.

“Svi roditelji se zalažu za ubistvo pedofila”, rekla je novinarka i bivša kandidatkinja za predsjednika Rusije Ksenija Sobčak.

Vjeruje se da je Vjekoslav ubio Olega nakon što je u njegovom telefonu pronašao snimak na kojem se vidi kako Oleg siluje njegovu osmogodišnju ćerku. Vjekoslav i Oleg su sjedeli za stolom i pili, kada je Vjekoslav ugledao snimak na kom se Oleg iživljava nad njegovom ćerkom. Kako su bili dugogodišnji prijatelji, Oleg je više puta čuvao dijete, a vrlo vjerovatno je dijete svaki put bilo zlostavljano.

Policija je sada saslušala i Vjekoslavljevu suprugu koja je rekla da su ona i njen suprug dali ultimatum Olegu da se sam prijavi u policiju do 8 uveče ili da izvrši samoubistvo. Međutim kasnije uveče, Vjekoslav je riješio da uzme pravdu u svoje ruke i primorao je svog bivšeg najboljeg prijatelja da ode sa njim u šumu i ponese lopatu.

U međuvremenu u šumi je pronađen grob u kom je sahranjen Oleg sa nožem zarivenim u njegovo srce. Policija je odmah uhapsila Vjekoslava i on se nalazi u pritvoru optužen za teško ubistvo.

On je sve vrijeme u policiji tvrdio da je u šumi između njih izbila žestoka svađa, kao i da je Oleg naletio na nož tokom rasprave.

Novi detalji koji su isplivali nešto kasnije ostavili su sve u šoku. Vjekoslav je na silu odveo Olega u šumu, primorao ga da sam sebi iskopa grob, a onda mu nož zario u srce, bacio tijelo u rupu i zakopao, piše The Sun.

Istovremeno, policija je u telefonu pronašla još uznemirujućih snimaka, na kojima se vidi kako Sviridov zlostavlja još najmanje troje mališana. Izvori bliski slučajun otkrili su da su u telefonu pronađeni snimci na kojima se vidi kako Oleg brutalno siluje dvije djevojčice, starosti 6 i 11 godina. Na osnovu snimaka se zaključuje da je Oleg djecu zlostavljao najmanje pet godina prije nego što je Vjekoslav pronašao snimke u njegovom telefonom. Mještani sela, ali i brojni građani Rusije, zahtijevaju od vlasti da Vjekoslava puste na slobodu i da protiv njega ne bude podignuta optužnica.

“On nije ubica, on je samo štitio svoje dijete i našu djecu”, rekao je jedan mještanin sela.

Ukoliko Vjekoslav bude osuđen za Olegovo ubistvo, prijeti mu do 15 godina zatvorske kazne, piše Telegraf.

Ostavite komentar: