Potresne scene zadesile prisutne: Tijela mladića izvučena iz olupine vozila par sati kasnije

17.01.2022. | 17:41

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći, koja se u ponedjeljak rano ujutru, između četiri i pet sati, dogodila na ulazu u selo Vlajkovac, kod Vršca, poginula su dva drugara – Marić M. (20) i Mioško Kristijan, koji je danas trebalo da proslavi 19. rođendan.

Mladići su pod još nerazjašnjenim okolnostima sletjeli sa mosta u kanal Dunav Tisa – Dunav, a njihova beživotna tijela pronađena su u olupini automobila tek par sati kasnije.

Kako nezvanično saznajemo, mladići su prije tragedije bili na nekoj kućnoj žurci u Vršcu, gdje obojica žive, iako nisu iz tog grada. Potom su odvezli drugaricu u obližnje selo Zagajica, a po povratku kući završili u kanalu. Vozili su desnom stranom puta, a onda su, iz zasada nepoznatih razloga, prešli na lijevu stranu, probili ogradu mosta i upali u DTD.

“Bijeli „reno megan“, koji je bio prevrnut naopačke, izvadili smo iz vode preko mosta, uz pomoć viljuškara, ne znajući da li u njemu ima nekoga. A onda smo ugledali stravičan prizor, dva mlada beživotna tijela, koja su bila zaglavljena između zadnjeg sjedišta i gepeka. Pokušali smo da ih izvadimo, ali su to ipak morali da urade vatrogasci”, prepričava nam jezive scene Marko Popović, vršački ribočuvar, kog je policija takođe pozvala u pomoć.

Oba mladića su trenirala fudbal. Marić M. je rodom iz sela Jasenovo i igrao je za fudbalski klub Ripensija iz Temišvara. Bio je jedinac. Mioško je igrao za seoski klub iz Vlajkovca, a rodom je iz susjednog sela Zagajica. Imao je mlađu sestru.

“Bili su dobri momci. Družili smo se, igrali fudbal zajedno. Danas bismo Kristijanu slavili rođendan. Žalosno je to što se desilo. Svi smo zatečeni”, rekao nam je Mioškov klupski prijatelj, prenosi Blic.

Oni koji su tog jutra prolazili kobnom deonicom puta, kažu da je bila velika magla, a pretpostavlja se da je do nesreće došlo usljed neprilagođene brzine. Osnovno javno tužilaštvo, koje vodi ovaj slučaj, najvjerovatnije će naložiti da se uradi obdukcija tijela.