Potresne scene sa Cetinja: Porodice nastradalih na komemorativnoj sjednici FOTO

Komemorativna sjednica povodom nezapamćene tragedije koja je pogodila Cetinje, održava se danas u Vladinom domu. Počela je minutom ćutanja za žrtve tragedije na Cetinju.

Gradonačelnik Prestonice Cetinje Nikola Đurašković poručio je da je tragedija nezapamćenih razmjera pogodila Cetinje i Crnu Goru i sve ostavila u šoku.

„Od prekjuče je naš grad okovan tugom i šokom, da su nevine žrtve stradale bez bilo kakve krivice u jednom bezumnom napadu. Ovakav dan se ne pamti“, kazao je Đurašković i dodao da ne postoji riječ utjehe za porodice.

„Pamtićemo sa posebnim poštovanjem našu Natašu i njene anđele Mašana i Marka našu Danicu, Dimitrija, Rajka, Aleksandra i Milu, Mitra, Gorana. Njihovi brutalno porekinuti životi ostaju dio naših sjećanja, ali i opomena svima da učinimo sve da se ovakav tragičan događaja više nikada ne ponovi“, naveo je Đurašković.

Potpredsjednik Skupštine Prestonice Cetinje Mirko Stanić kazao da je Cetinje obavijeno tugom kao nikada do sad.

“Cetinje je kao nikada do sad ujedinjeno u boli sa iskrenim osjećanjem tuge koja nas sve pogađa”, kazao je Stanić i članovima porodica kazao da ne postoje riječi utjehe za njih.

“Cetinje u svom tugovanju nije samo tuguje cijela Crna Gora”, naveo je Stanić i dodao da podrška iz drugih gradova mnogo znači.

Stanić je naveo i da je Crnu Goru kao mnogo puta do sad, nažalost, ujedinila tuga.

Komemoraciji prisustvuju članovi porodica tragično stradalih, predstavnici lokalne vlasti, Vlade kao i predsjednik države Milo Đukanović, prenosi Nova.rs.

Podsjetimo, u pucnjavi koja se dogodila u petak u cetinjskom naselju Medovina, u blizini Vladinog doma, ubijeno je 11 osoba, među kojima je i napadač Vuk Borilović, dok je šest povrijeđeno.

 

 

Ostavite komentar: