Potresna sudbina! Preminuo muškarac kojeg su vatrogasci jedva izvukli iz stana punog smeća

Z. N. (67) kog su vatrogasci izvukli iz stana zatrpanog smećem, preminuo je.

On je, sam i bolestan u stanu na Novom Beogradu danima ležao na đubretu koje već godinama skuplja i dovlači u svoj dom, sve dok ga u utorak oko 14 časova tu nisu pronašle poznanice.

Pozvale su policiju i Hitnu, a muškarac je sa vidljivo obolJelom nogom prebačen u KBC “Zemun”. Iako su postojale informacije da je dobio šlog, navodno je preminuo zbog visokog šećera zbog kog je dobio gasnu gangrenu.

Njegov dom bio je bez struje, a u njemu je godinama živio sam. Stan je gotovo do plafona bio ispunjen starom odjećom, kesama, plastičnim i staklenim flašama, posuđem…

Dragana M. koja živi na istom spratu rekla je medijima da problem sa komšijom koji ne vodi računa o higijeni svog prostora traje godinama.

“On je sakupljač kojekakvih starih stvari, sekundarnih sirovina, koje posle prodaje na improvizovanim tezgama kod starog Merkatora. Njegove prijateljice, koje na istom mjestu prodaju robu, danas su ga tražile i s vrata su vidjele kako leži na podu i jauče. Svi smo pomislili da se šlogirao, ali kada su ga medicinari iznijeli u hodnik, primijetili smo da mu je jedna noga potpuno crna. Nije ni čudo, s obzirom na to u kakvim je uslovima živio. Zbog njega godinama ne otvaram prozor, ne možemo da dišemo od smrada koji dopire iz njegovog doma”, priča Dragana.

Prema riječima upravnika zgrade Predraga Mićkovića, ovaj problem sa nehigijenom Z. N. čiji sakupljački “hobi” ugrožava stanare ove višespratnice, nekoliko puta je prijavljivan komunalnoj miliciji.

“U posljednje tri, četiri godine ovaj problem je postao ekstreman. Obraćali smo se komunalcima, ali bezuspješno. Taj stan u kome Z. N. živi je vojni, nije otkupljen i pripada Ministarstvu odbrane. S obzirom na to i na cijelu ovu situaciju sa smećem, rečeno nam je da postoje neke posebne procedure. Narednih dana kontaktiraćemo nadležno ministarstvo da bismo videli na koji način možemo riješiti ovu situaciju, koja je postala nepodnošljiva”, objašnjava Mićković za medije.

Kupatilo, poput ostalih prostorija u domu Z. N. gotovo se ne vidi od smeća. Kada je prepuna otpadaka, očigledno je da odavno ne služi za kupanje, a toaletna šolja ne može ni da se primijeti od gomile đubreta, pa je takođe neupotrebljiva.

Komšije tvrde da je Z. N. urinirao u flaše koje je potom držao na terasi i odatle prosipao, što je stvaralo velike probleme ljudima sa nižih spratova.

Ostavite komentar: