Potresna priča sa srećnim krajem: Dvije sestre uljepšale život Kristini (10) i njenoj mami

Kristina Knežević (10) iz bačkog sela Gospođinci živi s majkom u teškim uslovima.

Njena porodica nije imala svoju kuću, a nakon smrti oca, sa majkom živi u nehumanim uslovima, nema struju, vodu i uči uz svijeću. Nedaće koje je sustižu ne sprečavaju je da bude uzorna učenica. Iako uči uz plamen sveće, odličan je đak osnovne škole u Gospođincima. Trošna soba bez prozora, struje i vode, jedino je što joj je majka mogla priuštiti.

“Pod svijećom je učiti jako loše. Meni to i smeta”, kaže Kristina. Na pitanje šta joj je najpotrebnije, odgovara da je to kuća. Skromno kaže da bi voljela da ima i sto sa barbikama i kupatilo.

Sada su ljudi velikog srca maloj Kristini i njenoj majci poklonili stan u selu Zmajevu.

“Imaću roze sobu. Dnevni boravak sam rekla mami da bira, a za kupatilo i kuhinju još ne znam, ali znam da će izgledati ijlepo. Upoznala sam dvoje komšija i jednu baku”, kaže Kristina Knežević, piše Kurir.

Majka Vukosava, koja se inače razboljela i sve teže obavlja i sezonske poslove od kojih je zarađivala, po ko zna koji put će se seliti.

“Navići ću se, nije mi prvi put. Bila sam po salašima sama pa sam se navikavala, a ne u selu gdje ima ljudi. Tako da ćemo se navići jako brzo, i ona i ja. Pogotovo ona, jer se ona brzo prilagodi svima”, kaže Vukosava.

Živi trenutno od socijalne pomoći, najveći dio ide Kristini za školske potrebe.

Kada su vidjele priču o Kristini novosadske umjetnice, sestre Jasmina Mitrušić i Violeta Labat odlučile su da joj poklone porodični dvorišni stan u Zmajevu. Humanitarna organizacija “Put, istina, život” sada ga renovira.

Ostavite komentar: