Potresna ispovijest radnika o uzroku eksplozije: Ovako je opisao kako je počeo “pakao”

Iako istražni organi još uvek nisu zvanično saopštili uzrok strahovite eksplozije u fabrici u Leštanima iz nezvaničnih izvora moglo se doći do potresnih svjedočenja o nastanku ove tragedije.

Kako Informer nezvanično saznaje, a prema priči jednog od radnika koji je želio da ostane anoniman, sve je počelo tokom prebacivanja gotovih raketa i njihovog prenošenja u magacin.

“ Gotove rakete viljuškarom su vožene u magacin, u jednom trenutku raketa je ispala sa postolja viljuškara i u padu je došlo do varničenja koje je izazvalo požar, što je bilo dovoljno da nastane opšti haos i pakao”,  ispričao je radnik fabrike u Leštanima ističući da je u onom trenu kada je postalo jasno da je opasna situacija prešla tačku bez povratka, zavladao opšti haos.

“ Ljudi su počeli da beže, sklanjao se svako kako je znao i umeo…neki su se sakrivali pod stolove u menzi..neko iza šanka..a onda je inicijalna ekplozija uzrokovala seriju drugih i nastao je pakao”.

Podsjetimo, u fabrici raketnog goriva EdePro u Leštanima došlo je do eksplozije u kojoj su poginule dvije osobe, a 16 je povređeno i zbrinuto u Urgentni centar i Vojnomedicinsku akademiju.

Ostavite komentar: