Potraga za Nikolom ušla u četvrti dan! Vjetar prevrnuo skuter na kojem je bio u jezeru

18.08.2023. | 15:34

Nikola Miljković (28) iz Leskovca nestao je u Vlasinskom jezeru 15. avgusta oko 15 časova kada mu se prevrnuo skuter nakon čega je upao u vodu iz koje nije isplivao. Potraga za njim danas je ušla u četvrti dan, međutim od njega i dalje ni traga ni glasa

U potragu su uključeni i ronioci Žandarmerije iz Beograda, ali i porodica nestalog mladića kao i drugovi koji su bili zajedno sa njim kobnog dana.

– Njegove posljednje riječi bile su: “Ovo je moj posljednji dan – priča njegov prijatelj Jovan Zdravković koji je sa Milošem Nikolićem uspio da po veoma uzburkanom jezeru da spasi jednog od dva mladića koji su pali sa skutera i duže se održavali na površini vode čekajući pomoć. Nikola nije izdržao. Njegov brat od tetke David Denčić (24) iz Togačevca kod Lebana jeste.

“Na pučini nismo vidjeli naše drugove”

Šestoro mladića iz Leskovca i Lebana su odlučila da nekoliko dana provedu na Vlasinskom jezeru. Davidov skuter im je bila jedna od zanimacija i svi su ga vozili, prenosi Blic.

– Tog dana jezero je bilo mirno. Kada su Nikola i David ulazili u vodu malo je duvao vjetar, jezero se talasalo, ali ništa strašno. Nismo mnogo obraćali pažnju, ne znajući da će daleko otići od obale – priča Zdravković.

Vrijeme na planini je varljivo i brzo se mjenja.

– Odjednom su se spustili oblaci do samog jezera, vjetar je počeo jako da duva, talasi su bili visine oko 70 centimetara. Svi smo skočili na noge. Na pučini nismo vidjeli naše drugove. Krenula je borba da se dođe do nekog čamca. U tri nije bilo goriva u motorima, u četvrtom jeste. Obio sam ga i sa drugom ušao u njega. Veslali smo nasumice, talasi su nas bacali. Jednog momenta sam mislio da će se čamac razbiti. Svi smo sve vrijeme nosili sigurnosne pojaseve. Ne znam zašto su njih dvojica tada krenuli bez njih – dodaje on.

Nikoline posljednje riječi

Niko nije mogao da zna šta Nikola preživljava, ali je njegov brat primijetio da gubi snagu pa ga je uhvatio i pokušavao što duže da ga drži na površini jezera.

– Međutim, on je sve više gubio snagu, možda i usljed straha i jednog momenta rekao da je taj dan njegov posljednji dan u životu jer niko po njih ne dolazi. Ubrzo je potonuo i mi još ne možemo da dođemo do njega, još vjerujemo da će odnekud isplivati, a kad izađemo iz jezera shvatimo da je to samo iluzija – priča hrabar mladić koji je nedavno sa svojim rođenim bratom spasio starijeg čovjeka tokom nevremena na Pašinoj česmi, izletištu kod Leskovca.

Nikola Miljković živi i radi sa starijim bratom i roditeljima u Parizu, gdje se porodica odlično snašla. Sebi je u Leskovcu kupio stan, gdje je, pretpostavlja njegov drug, jednog dana namjeravao da se vrati i da tu živi. Prije nekoliko dana napunio je 28 godina