Potraga ušla u četvrti dan: Malena Danka, nažalost, još nije sa svojom porodicom

29.03.2024. | 07:36

Potraga za dvogodišnjom Dankom Ilić, koja je nestala u utorak u naselju Banjsko polje kod Bora, ušla je u četvrti dan.

Policija je i tokom noći dežurala kod kuće odakle je djevojčica nestala.

Na mjesto nestanka dvogodišnje djevojčice u Banjskom Polju kod Bora došao je juče bager koji je, kako je objasnila policija na terenu, trebalo da raščisti dio oko kuće i omogući policiji da nastavi pretragu.

Na tom mjestu su bili postavljeni i šatori, a prisutne su bile i Vatrogasno-spasilačke jedinice i jake policijske snage koje su blokirale prilaz kući.

Federalna uprava policije Bosne i Hercegovine juče je, na osnovu informacija Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, uhapsila tri osobe koje se sumnjiče da su putem društvene mreže „Tik Tok“ objavile da su povezane sa nestankom djevojčice Danke Ilić, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

”Avaz” je ranije sinoć objavio da su istražitelji Odsjeka za Sajber kriminal FUP locirali putem IP adresa osobe koje su tvrdile da imaju saznanja o nestanku male Danke i koje su tražile 50.000 konvertibilnih maraka, odnosno oko 25.000 evra za otkrivanje tih informacija.

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je u utorak oko 13.45, a u trenutku nestanka na sebi je imala ljubičaste pantalone, maslinasto zelenu jaknu i kosu vezanu u rep.

Djevojčica ima smeđu kosu, braon oči i visoka je oko 85 centimetara.

Zbog njenog nestanka u Srbiji je prvi put aktiviran sistem “Pronađi me”.