Potraga ušla u 16. dan: Drugovi otkrili Matejevom ocu zašto ga odmah nisu potražili

Nenad Periš, otac Matej Periša, koji je nestao u noći između 30. i 31. decembra prošle godine, kaže da još ne gubi nadu da će sa živim sinom vratiti kući.

Gotovo svakog dana Periš je u kontaktu sa prijateljem njegovog sina.

“Ne čujem se sa svima njima već samo sa jednim. Uveren sam da je i njima teško jer su došli sa Matejem da se provedu, a vratili su se bez njega. Rekli su mi da ga nisu odmah potražili jer su “mislili da priča sa nekim”. To su momci sa kojima se moj sin druži od prvog razreda osnovne škole. Očito su bili uzbuđeni zbog dočeka Nove godine. Pogledao sam snimke dok su putovali ka Srbiji i one iz restorana. Ništa na njima nisam primijetio neobično. Vjerovatno će svi zbog nekih operativnih saznanja biti saslušani i u hrvatskoj policiji”, kaže Periš i dodaje da ih ni za šta ne krivi jer su “oni došli da se provedu u Srbiji”.

Otac nestalog mladića iz Splita kaže da je obavešten da je posljednji poziv njegov Matej uputio sestri svog prijatelja.

“Matej je nju posljednju zvao. Koliko znam tada mu se nije javila. Mislim da je spavala u vrijeme poziva i nije čula telefon”, tvrdi Nenad Periš.

Nenad i dalje gaji manji procenat da je njegov sin negdje živ.

“Svjestan sam svega, ali vjerujem u Boga i gajim nadu da ću naći sina”, kaže Periš.

Matejev otac bio je sa načelnicima odeljenja koja su uključeni u potragu.

“Ronioci su bili u Savi i ponovo je pretraživali. Uvjeren sam da policija daje sve od sebe da ga što prije pronađu”, kaže Nenad Periš.

Prema njegovim riječima i dalje ima mnogo ima detalja koji mu nisu jasni.

“Ne znam gdje je Matej krenuo. Niti zašto je zaustavio taksi i gdje je želio da ode. Zašto se vratio ka Savi ? Zašto drugovima ništa nije rekao? U isti mah djeluje mi zaista nemoguće da je on mogao da preskoči tako visoku ogradu da siđe do Save i da upadne u nju. Kamere su samo snimile Mateju koji ide ka Savi i tu se snimak prekida”,  objašnjava Periš.

On dodaje da svakodnevno priča sa suprugom i ćerkama o trenutnoj situaciji.

“Sin mi je poslao posljednju poruku koja je glasila: “Tata ulazimo u Srbiju”.Više ništa nisam dobio od njega. Za njega mogu samo reći da ga u životu nisam vidio pijanog , a kamoli pod dejstvom nekih supstanci. Na snimcima koje sam gledao i koje je vaša policija objavila ne djeluje mi pijano. Matej trči pravolijski, zaobilazi vozila dolazi to taksiste, tu želi da sjedne na mjesto za putnike…Vjerujem da je taksita mogao da ga pozove on bi mu rekao gdje tačno želi da ide”,  tvrdi Periš.

Potraga za Matejom Perišem ušla je u 16. dan.

Ostavite komentar: