Potraga i dalje traje: Majka nestalog Aleksandra (18) otkrila šta je pisao prije nestanka

20.04.2023. | 10:17

Aleksandar Jovanović (18) iz Sremske Mitrovice nestao je 15. aprila nakon što se iskrao iz kuće, a porodica strahuje da je mladić izvršio samoubistvo skokom u Savu.

Kako je ispričala njegova majka Biljana, potraga je ušla u četvrti dan, a nade da joj je sin živ potpuno su nestale.

U potresnoj ispovijesti za naš portal opisala je kako su izgledali posljednji sati u kojima je znala gdje joj je dijete.

“Često je igrao igrice i strimovao, ali je bio i vrlo društveno dijete. Saznala sam da je tog dana kada je nestao pisao na internetu da se “hrabri ljudi ne plaše smrti”. Onda je tokom strimovanja, kako su rekla djeca sa kojima je bio na toj onlajn vezi, počeo da plače i rekao im u mikrofon da “ne može više da izdrži ovakav život” i isključio se”, rekla je suznim glasom Biljana.

Međutim, drugari sa interneta nisu jedini kojima je Aleksandar tog dana govorio o smrti. Nakon svađe sa djevojkom, koja je navodno iz Ciriha, rekao je da će se ubiti.

Pisao joj je da će o njegovoj smrti čitati u novinama.

“Reci mojima da počivam u miru”

“Na kraju joj je napisao “reci mojima da počivam u miru”. Te večeri mi je slikao da je uzeo malo vina da popije kod kuće, slušao je muziku i slao mi video poruke. A onda se iskrao iz kuće, pošto živi sa mojim bivšim mužem i njegovom sadašnjom ženom, koja mi je rekla da uopšte nije čula kada je Aleksandar izašao”, priča naša sagovornica.

Pregledani snimci sa nadzornih kamera

“Juče sam pregledala snimke sa nadzornih kamera koje pokrivaju pravac koji vodi ka Savi. Posljednji put se vidi na snimku oko 22:40, prepoznala sam ga. Prošao je pored tog katoličkog groblja, ali onda mu se gubi svaki trag. Pregledala sam sve nadzorne kamere, do kojih sam mogla da dođem i nigdje se ne vidi više”, dodaje Biljana.

Ipak, jedan poznanik Biljane i njenog bivšeg supruga primjetio je te večeri nešto što očajne roditelje navodi samo na jedno – da se njihov sin ubio.

“Naša prijatelj je te večeri dok se vozio video da muška osoba skače u Savu sa mosta. Zaustavio je auto i brzo prišao ogradi da bi video šta se dešava. Čuo je da neko viče “upomoć, upomoć”, pozvao je Hitnu pomoć i policiju, ali dok su oni stigli, sve je utihnulo. Voda je odnijela tijelo”, navodi Aleksandrova majka.

“Gledam u vodu i čekam”

Na naše pitanje da li postoji u njoj nada da joj je sin živ, Biljana odgovara odrično.

“Nažalost, evo četvrti dan je otkad ga nema i ja više nemam nadu da je živ. Pomišljala sam da je možda htio da “napakosti” toj djevojci, da se negdje sakrio, da je kod nekog druga, ali kako vrijeme odmiče, znam da nas ne bi ovako dugo mučio. Slomljena sam potpuno. Ne spavam, odlazim stalno do Save i gledam u vodu, čekam da se bar tijelo pojavi”, kaže Biljana kroz plač.

Imao je tako mnogo planova

“Moj sin je uskoro trebalo da završi srednju školu, pošto je volio internet tehnologije i rad na računarima, imao je u planu da upiše dalje nešto, fakultet ili višu, da se bavi IT tehnologijama. Nije bio depresivan, ni nesrećan, a imali smo vrlo otvoren odnos. Dolazio je svakog dana kod mene, jer mu je škola bila blizu. Znala bih da je imao neki problem, prosto ne mogu da vjerujem da je mogao sebi da učini takvo zlo”, kazala je nesrećna žena.

“Gledam u vodu i čekam”

Na pitanje da li postoji u njoj nada da joj je sin živ, Biljana odgovara odrično.

“Nažalost, evo četvrti dan je otkad ga nema i ja više nemam nadu da je živ. Pomišljala sam da je možda htio da “napakosti” toj djevojci, da se negdje sakrio, da je kod nekog druga, ali kako vrijeme odmiče, znam da nas ne bi ovako dugo mučio. Slomljena sam potpuno. Ne spavam, odlazim stalno do Save i gledam u vodu, čekam da se bar tijelo pojavi”, kaže Biljana kroz plač, piše Blic.

Aleksandar je na sebi imao sivu trenerku, sivi duks, crnu jaknu i sive patike.

Porodica dječaka moli sve koji imaju bilo kakve informacije da se jave na broj 061 424 6210.