Potparol EU pozvao Prištinu: Ponovo razmotriti odluku o zabrani ulaska Petkovića

Portparol EU Peter Stano pozvao je danas Prištinu da ponovo razmotri svoju odluku kojom je direktoru Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petru Petkoviću zabranjen ulazak na Kosmet.

On je povodom izjave premijera samoproglašenog Kosova Aljbina Kurtija o ujedinjenju južne srpske pokrajine sa Albanijom rekao da EU ne komentariše “hipotetičke scenarije”, ali i naglasio da su očekivanja EU od lidera na zapadnom Balkanu jasna i nepromjenjena.

“Oni svojim primjerom moraju da predvode kada je riječ o konstruktivnom angažmanu, odgovornom ponašanju i izjavama koje idu u prilog pomirenju i regionalnoj saradnji, a ne suprotno”, rekao je Stano za Tanjug.

On kaže da će evropski posrednik za dijalog Miroslav Lajčak “poruke i očekivanja EU” jasno prenijeti Beogradu danas i u Prištini sutra.

Direktoru Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petru Petkoviću vlasti privremenih institucija u Prištini zabranile su juče da posjeti pokrajinu i prisustvuje sutrašnjoj ktitorskoj slavi manastira Visoki Dečani, saopšteno je iz ove kancelarije.

Ostavite komentar: