Poslije novih tenzija: Na Kosovo stiže još 200 britanskih vojnika

Velika Britanija uputiće oko 200 dodatnih vojnika u sastav Kfora nakon povećanja tenzija u sjevernom dijelu Kosova i Metohije, saopštila je britanska vlada.

Nakon zahtjeva vrhovnog komandanta savezničkih snaga za Evropu i odobrenja Sjevernoatlantskog savjeta, Velika Britanija će u narednim danima rasporediti oko 200 vojnika iz Prvog bataljona Kraljevskog puka princeze od Velsa da se pridruže britanskom kontingentu od 400 vojnika koji je već na Kosovu i Metohiji u sklopu godišnje vježbe, navodi se u saopštenju britanske vlade.

Jedinica britanske vojske dodijeljena je komandantu snaga NATO-a na Kosovu i Metohiji na poseban zahtjev vrhovnog komandanta savezničkih snaga za Evropu američkog generala Krisa Kavolija, saopštila je britanska vlada.

Pod komandom NATO-a i radeći zajedno sa snagama drugih savezničkih država, snage Velike Britanije biće na raspolaganju za izvođenje operacija u skladu sa mandatom Kfora za očuvanje bezbjednog i sigurnog okruženja i slobode kretanja za sve ljude na Kosovu i Metohiji, ističe se u saopštenju objavljenom na sajtu forces.net.

Ostavite komentar: