Poruke lidera opozicije u Crnoj Gori: Pobijedila je sloboda, i sa slobodom ćemo ići u budućnost 

Pobijedila je sloboda, i sa slobodom ćemo ići u budućnost, glavne su poruke, koje su večeras na televiziji Vijesti, poslali lideri koalicija Zdravko Krivokapić, Dritan Abazović i Aleksa Bečić koji su pobijedili na parlamentarnim izborima u Crnoj Gori.

Oni su gostujući u emisiji “Načisto” komentarisali demoliranje prostorija Islamske zajednice u Pljevljima tri dana nakon izbora u Crnoj Gori.

“Kako to da Uprava policije, ovoga puta nije prepoznala vinovnike, nije pronašla prestpunike. Morali smo da šaljemo nedvosmislene poruke. Kakvu to policiju imamo i koga štiti. Bitno je saznati koji je to naredio, mislim da nalogodavac treba da bude otkriven”, rekao je Krivokapić i dodao da je išao kod načelnika CB Pljevlja, te da zna da su procesuirane četiri osobe.

Lider koalicije “Crno na bijelo” Dritan Abazović naglasio je da nema potrebe za podizanje tenzija jer to “odgovara odlazećem režimu”. On je pozvao građane da budu mirni i dostojanstveni.

“Da je dio opozicije htio da profitira od nacionalizma, to bi radili prije izbora. Ovo samo odgovrara režimu. Pripadnici Bošnjačkog naroda su u Pljevljima bili uplašeni. Naš cilj je da garantujemo da će biti samo bolje i da ćemo učiniti sve da se svi osećaju sigurno. Mi smo na ovim izborima pobijedili devedesete, DPS su devedesete. U Pljevljima sam vidio rukopis policije i optužujem ih za dešavanja u Pljevljima”, rekao je Abazović.

Podsjetimo, prostorije Islamske zajednice u Pljevljima juče su osvanule sa polomljenim staklima na ulaznim vratima. Kroz polomljeno staklo ubačena je i poruka na kojoj je ispisano “Polećela Crna Ptica Pljevlja biće Srebrenica”.

Pljevaljski imam Samir Kadribašić poručio je da će policiju direktno smatrati odgovornim ukoliko ne pronađe počinioce, dok je neformalna grupa “Bunt Crna Gora” najavila da će, ako policija odmah ne rasvijetli slučaj “Srbi iz Pljevalja da organizuju narodne patrole kako bi zaštitili svoje komšije od podmetačina DPS”, prenijele su ranije Vijesti.

Ostavite komentar: