Poruka na crkvi kod Splita: Ne glasajte za Srbe i komuniste

Na jednoj crkvi u Vranjicu kod Splita, na dan lokalnih izbora u Hrvatskoj, pojavila se poruka na kojoj piše da ne treba glasati za Srbe i komuniste.

Poruka se pojavila na crkvi Svetog Martina biskupa, a na papiru piše da Srbi i komunisti ne bi trebali ući u Mjesni odbor, te da treba glasati za katolika koji se ne opija i ne ide u kafiće, prenosi hrvatski portal “Index”.
Sveštenik župe Ivan Matković ocijenio je da je taj postupak primitivan i jadan, dodajući da mu je taj papir donio jedan župljanin koji je to vidio na ogradi crkve.
“Nemam nikakve veze sa tim. Ne mogu nagađati ko je to postavio, mogu to po stilu nekih ljudi naslutiti… Ali, ne bih nagađao”, dodao je sveštenik.
U Hrvatskoj se danas održavaju lokalni izbori, na kojima pravo glasa ima 3.660.000 birača.

Na izborima učestvuje više od 38.000 kandidata za funkcije u predstavničkim tijelima i izvršnoj vlasti u 555 gradova i opština.
Građani Hrvatske biraju opštinska vijeća i načelnike u 428 opština, gradska vijeća i gradonačelnike u 127 gradova i glavnom gradu Zagrebu koji ima status županije, kao i županijske skupštine i župane u 20 županija, te njihove zamjenike iz redova nacionalnih manjina i hrvatskog naroda u opštinama gdje su Hrvati manjina.

Ostavite komentar: