Porodilja umrla od korone: “Uspjela je da vidi svoju bebu prije nego što ju je srce izdalo”

Porodilja D. T. (29), koja je u nedjelju preminula od posljedica korona virusa u Kliničko-bolničkom centru “Dr Dragiša Mišović” u Beogradu, uspjela je da vidi svoju bebu prije nego što ju je srce izdalo.

Ona je bila hospitalizovana u ovu ustanovu zbog zaraze korona virusom. U jednom momentu situacija se toliko iskomplikovala da je osoblje ove ustanove riješilo da je prevremeno porodi carskim rezom što je i učinjeno.
“Rodila je sina. Beba je negativna na kovid. I super je. Žena je, nažalost, uprkos svim naporima ljekara preminula. Njeno srce nije izdržalo”, kaže izvor Telegrafa.rs iz ove zdravstvene ustanove.
Kaže da je D. T. ovo drugo dijete. Kod kuće ima kćerkicu od dvije i po godine. Sudbina je htjela da oboje ostanu bez majke.
“Uspjela je da vidi bebu. Nakon porođaja se probudila iz anestezije, vidjela je tada dete, i nakon par dana preminula. To je bio jedini put da je vidjela bebu. Ali, bar jeste”, ispričao je naš sagovornik.
Za život u ovoj ustanovi bori se i porodilja J. A. (33). Ona je takođe na respiratoru, a zbog posljedica opasnih po život, porođena je prošle nedjelje carskim rezom u osmom mjesecu trudnoće. Ona je za sada dobro, rodila je kćerku, koja je takođe, negativna na kovid 19.

Ostavite komentar: