Porodično pesničenje: Žestoko se dokačili na proslavi 18. rođendana

U nedjelju uveče u Paraćinu dogodila se masovna tuča poslije proslave 18. rođendana. U tuči je učestvovalo sedam osoba, svi članovi iste familije.

Kako je vlasnik lokala u kome je slavlje upriličeno, rekao za Telegraf, varnice su najprije sjevnule između dvojice tinejdžera.

“Možda malo zbog djevojke. Znate kako to već ide? Lančano. Svako brani svoga i poslije je došlo do tog ekscesa”, rekao je dodajući da je sukob trajao 15-ak minuta, te da su učesnici izašli sa modricama ili, kako je kazao, malim krvarenjem.

Ipak, Hitna pomoć nije bila pozvana, ali zna da su neki od učesnika tuče potom bili pregledani. Policiju su zvali oni iz lokala.

Kako je dalje rekao, na proslavi nije bilo obezbjeđenja.

“Napomena je da treba imati. Nije praksa, a mislim da bi u takvim slučajevima obezbjeđenje izvuklo deblji kraj”, kaže Stanojević dodajući da je to odgovornost domaćina.

“Nismo imali obezbjeđenje, nije ni potrebno bilo za privatnu žurku. Za to je odgovoran domaćin koji organizuje veselje. To je bio familijarni sukob, između djece, nije se tukao neko ko se ne poznaje”.

Kako su potvrdili iz PU Jagodina, učesnici su zadobili lake povrede.

“Kad budu bili saslušani kod sudije za prekršaje, oni će reći kako je to krenulo i šta. Proslava je trajala do 23 sata, a to je bilo nešto nakon 23 ispred ugostiteljskog objekta u Paraćinu”, rekli su iz PU.

Prema njihovim navodima, ispoštovano je i radno vrijeme i previđeno odstojanje od četiri metra kvadratna po osobi.

Kako tvrdi i sam vlasnik objekta, ispoštovane su epidemiološke mjere prilikom organizacije događaja.

“Na proslavi je bilo ukupno 100 ljudi, okruglo. Moja sala je prijavljena na 1.600 kvadrata. Mi smo je skratili na otprilike pola, tako da je procedura ispoštovana. Sjedilo je po šest ljudi za okruglim stolom”, rekao je.Ostavite komentar: