Ponovo odložen glavni pretres: Kćerka ubila majku, pa je bacila u šaht i zatrpala

Glavni pretres u postupku koji se vodi protiv Divne M. (24) iz Bečeja, okrivljene da je ubila majku Danicu M. (58), ponovo je odložen, a sljedeći je zakazan za 3. mart, piše Dnevnik.

Viši sud u Zrenjaninu je od zrenjaninskog Višeg javnog tužilaštva zaprimio predlog za izricanje mjere bezbjednosti protiv okrivljene Divne M, zbog postojanja opravdane sumnje da je počinila krivično djelo ubistva, a ta mjera se odnosi na obavezno psihijatrijsko liječenje okrivljenje i njeno čuvanje u zdravstvenoj ustanovi, navodi Dnevnik.

Zločin, zbog kog se sudi okrivljenoj, dogodio se neutvrđenog dana, u januaru prošle godine, u večernjim časovima, u porodičnoj kući u Bečeju.

Nakon što se posvađala s majkom, kćerka ju je fizički napala i više puta je pesnicama udarila po glavi i stezala oko vrata. Usljed povreda, napadnuta žena je preminula na licu mjesta. Divna je, potom, majku izvukla iz sobe i bacila u šaht pored kuće, zatrpala pijeskom, ciglama i granjem, a leš je tamo pronađen 16. marta prošle godine. Inače, u trenutku zločina Divna M. je bila trudna.

Zločin je otkriven nakon što je Daničina starija kćerka prijavila policiji nestanak majke 1. marta. Ona je oglašavala nestanak majke i na društvenim mrežama i u lokalnim medijima.

“Moja majka je nestala prije mjesec i više dana. Od tada joj se gubi svaki trag, niko je nije ni vidio, niti se čuo s njom. Njen mobilni telefon već nedjeljama nije dostupan”, pisala je tada starija kćerka.

Pripadnici MUP su se odmah nakon prijave nestanka dali u potragu.

“Policija je već neko vrijeme tragala za Danicom jer je njena starija kćerka, koja živi u Leskovcu, prijavila da ne može da stupi u kontakt s majkom i da joj se već duže vrijeme ne javlja. Zbog te prijave policija se i raspitivala po komšiluku da li je neko vidio Danicu. Nikome od nas nije palo na pamet da je Divna mogla da počini ovakav zločin”, kazao je nakon otkrivanja leša za „Dnevnik” jedan mještanin Bečeja.

Prema nezvaničnim informacijama, kada je počela potraga za Danicom, Divna je pričala kako se ona, navodno, udala. Takođe, ugasila je i najnoviji nalog na društvenim mrežama, što je dodatno pobudilo sumnju. Inspektorima je bilo sumnjivo i to što je koristila majčinu platnu karticu, budući da je govorila da se majka preudala i odselila.

Ostavite komentar: