Ponovo može u Srbiju: Ukinuta potjernica za Marijom Milošević

Ćerka Slobodana Miloševića i Mire Marković u jedinoj izjavi koju je 2001. dala pravosuđu priznala da je pucala u noći hapšenja i navela da se plašila da će joj otac biti otet, jer mu je glava bila ucenjena na pet miliona dolara.

Marija Milošević, ćerka Slobodana Miloševića i Mire Marković, poslije 20 godina ponovo može u Srbiju pošto je nastupila zastarjelost postupka koji se protiv nje vodio zbog toga što je prilikom hapšenja svog oca 1. aprila 2001. pucala u dvorištu vile Mir, iz koje je izveden. Kako je za Kurir potvrđeno iz Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, nastupila je apsolutna zastara krivičnog gonjenja Marije Milošević, piše “Kurir”.

– Očekuje se da u narednih nekoliko dana Prvi osnovni sud donese odluku o povlačenju poternice i naredbe o određivanju pritvora, koji su stavljeni 2006. godine jer se Marija nije odazivala na pozive suda – kaže izvor.

Zastara postupka i povlačenje poternice protiv ćerke bivšeg predsjednika poklopila se sa emitovanjem serije „Porodica“, u kojoj je prikazan i događaj zbog kog se sudilo Mariji.

– Na teret su joj se stavljala krivična djela nedozvoljenog posjedovanja oružja i ugrožavanja sigurnosti više ljudi, među kojima je bio i Čedomir Jovanović. Kada je Milošević ušao u automobil, oko 4.30 sati ujutru, i kolona počela da napušta dvorište vile u Užičkoj broj 11, Marija je sa udaljenosti od oko pet metara iz revolvera „smit end veson“ ispalila više hitaca, a jedan je pogodio „audi“ iz kolone – objašnjava izvor kako je zaista izgledao trenutak kada je Slobodan Milošević krenuo u Centralni zatvor. Policija je istog dana kod Marije pronašla još jedan pištolj za koji nije imala dozvolu.

Kako se saznaje, ona je neposredno poslije pucnjave saslušana i u jedinom iskazu koji je dala priznala je da je pucala.

 

 

Ostavite komentar: