Ponašanje Prištine šamar Srbiji, regionu i Evropskoj uniji

Napad na predstavnika Srbije na sastanku CEFTA u Valoni potvrđuje da privremene institucije u Prištini nisu sposobne za civilizovanu međunarodnu komunikaciju, te da su primitivizam i nasilje njihova glavna ideologija, čime se oni ponose, saopštila je Kancelarija za KiM Vlade Srbije.

„Srbi na Kosovu i Metohiji su, nažalost, uz prećutno odobravanje sponzora jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, svakodnevno žrtve svih oblika bahatosti Prištine i ovo je još jedan poziv na uzbunu“, navodi se u saopštenju Kancelarije.

Kancelarija ocjenjuje da je zatvaranje očiju pred osionošću Prištine dovelo do toga da predstavnici samoproglašenog Kosova smatraju da im je sve dozvoljeno i da mogu bez ikakvih sankcija da krše pravila civilizovanog ponašanja, primjenjuju nasilje i neprijatnostima izlažu ne samo Srbe u južnoj pokrajini, već i visoke državne predstavnike iz regiona.

„Jasno je da ovo nije bio incident počinjen u afektu, već da je on logična posljedica kontinuiranog nekažnjenog djelovanja Prištine protiv svih regula međunarodnog prava i diplomatske prakse i da je delegacija samoproglašenog Kosova u Tiranu upućena sa zadatkom da na ovaj način pokaže da nije obavezana bilo kakvim pravilima civilizovanog ponašanja“, navodi se u saopštenju Kancelarije.

To je, kako se tvrdi, šamar i Srbiji i državama regiona i Evropskoj uniji, koji ne smije ostati bez odlučnog, jasnog i konkretnog međunarodnog odgovora, prenosi Tanjug.

„Ovakve stvari događaju se kada se grupi u odijela preobučenih terorista i kriminalaca dozvoli da se igraju politike i ukoliko se u najskorije vrijeme ne prestane sa praksom gledanja kroz prste njihovim nestašlucima oni će zapaliti region“, zaključuje se u saopštenju Kancelarije za KiM.

 

Izvor:(Sputnik)

Ostavite komentar: