Polio se benzinom i zapalio iza zgrade Opštine: Odbornik se bori za život u bolnici

Dejan M. (53) bori se za život u bolnici u Kragujevcu nakon što se, iz za sada nepoznatih razloga, polio benzinom i zapalio iza zgrade Opštine u Topoli.

Kako saznaje Blic, Dejan je odbornik u skupštini Opštine Topola.

“U srijedu je bio na sjednici skupštine i ponašao se uobičajeno. Sve je bilo u redu. Čak je na njegov prijedlog usvojena jedna tačka dnevnog reda. Nakon toga, otišao je na slavlje”, kaže izvor Blica upoznat sa slučajem.

Šta se dalje dešavalo, nije poznato. Ono što se za sada zna jeste da je Dejan oko četiri sata iza ponoći, u noći između srijede i četvrtka, došao iza zgrade opštine, polio se benzinom i zapalio.

Zatekli su se ljudi koji su mu pomogli, inače bi ishod vrlo vjerovatno bio tragičan. Na licu mjesta su se stvorile ekipe Hitne pomoći, policije i vatrogasaca-spasilaca.

“Vidjeli smo muškarca, bio je u plamenu. Jeziv prizor. Pritrčali smo da pomognemo i odmah pozvali Hitnu pomoć. Prilikom spašavanja nesrećnog čovjeka i jednom policajcu je povrijeđena ruka”, ispričao je očevidac, prenijela je Rina.

“Pacijent iz Topole primljen je na liječenje u Klinički centar Kragujevac, nalazi se u Jedinici intenzivnog liječenja centra za anesteziju i reanimatologiju. Pacijent je u teškom stanju, vitalno je ugrožen i priključen na mehaničku ventilaciju”, potvrđeno je iz UKC Kragujevac.

Zašto se odbornik odlučio na takav čin, nikome nije poznato.

“Nije ostavio nikakvu poruku ili nešto slično. Dan ranije je sve bilo u najboljem redu”, kaže izvor Blica upoznat sa slučajem.

Kako se saznaje, Dejan živi sam, a bavi se poljoprivredom. Stanovnici Topole za njega kažu da nikada nije bio sklon incidentnima i da nije pravio probleme. Nije im jasno zašto se polio benzinom i zapalio. Istraga je u toku, a vodi je Osnovno javno tužilaštvo u Aranđelovcu.

Ostavite komentar: