Policija traga za crvenim automobilom: Novi trag u istrazi ubistva tročlane porodice Đokić

Policija u okviru istrage ubistva tročlane porodice Đokić iz Aleksinca intenzivno traga za crvenim automobilom “daevu matiz” zbog sumnje da su ubice nakon zločina 26. septembra tim vozilom pobjegle iz sela Moravac.

Oni su namerno izabrali mali auto kako prilikom bjekstva ne bi privukli pažnju.

Kako je rekao Informerov izvor iz istrage, inspektori koji vode slučaj ubistva Gorana (57), Gordane (56) i Lidije (25) Đokić, čija su tijela 2. oktobra nađena spaljena u ataru sela Moravac, sumnjaju da su ubice prilikom zločina koristile mali crveni automobil.

Nisu privlačili pažnju

“Na šturim snimcima sigurnosnih kamera u noći kada je porodica Đokić ubijena primjećeno je jedno crveno vozilo. Zbog lošeg kvaliteta snimaka ne vidi se koliko ima osoba u njemu, ali je utvrđeno da je riječ o “daevu matizu”. Postoji sumnja da su ubice baš tim automobilom pobjegle nakon što su otele, ubile i spalile Đokiće u ataru sela Moravac. Osumnjičeni su namjerno izabrali takvo vozilo jer je malo, neupadljivo i ne privlači pažnju, a lako može i da se sakrije”, naveo je izvor iz istrage.

Zbog mogućnosti da su ubice mještani sela Moravac i Tešica, na šta ukazuje njihovo odlično poznavanje terena gdje je nesrećna porodica strijeljana, a njihov “pasat” spaljen, postoji mogućnost da su oni “daevu matiz” sakrili upravo u tim selima.

Zato su u subotu Interventna brigada iz Niša i saobraćajna policija ponovo češljale ta dva mjesta. Dok su saobraćajci zaustavljali sva crvena vozila i kontrolisali vozače, pripadnici brigade su obilazi dvorišta i garaže.

“Pretražujemo teren u potrazi za jednim određenim vozilom. Takođe, razgovaramo sa ljudima u nadi da je neko od njih kobne noći između 26. i 27. septembra ipak nešto vidio. Možda i očevidac postoji, ali se plaši da progovori ili ne želi da se miješa. Prosto je nevjerovatno da baš niko ništa nije vidio”, navode u policiji i dodaju da se istraga nastavlja.

Ostavite komentar: