Policija spriječila demonstrante da uđu u hol Parlamenta Srbije

BEOGRAD – Protest ispred Skupštine Srbije protiv novih najavljenih mjera na suzbijanju virusa korona oteo se večeras kontroli, kada su demonstranti srušili zaštitnu ogradu ispred parlamenta, palili baklje i krenuli ka zgradi parlamenta, javio je Tanjug.

Dio demonstranata oko 22.00 časa pokušao je da uđe u hol, nakon čega ih je policija izbacila.

U jednom trenutku naišlo je vozilo Hitne pomoći koje su demonstranti zaustavili koje je bilo primorano da se vrati, a demonstranti su počeli da bacaju nepoznate predmete na vozilo.

Protest je počeo nešto poslije 20.00 časova, kada je blokirana raskrsnica kod zgrade parlamenta, na početku Bulevara kralja Aleksandra, gdje su demonstranti zviždali, udarali u šerpe i uzvikivali “Kosovo je deo Srbije” i “Mi to nećemo” aludirajući na uvedene mjere.

Demonstrantima su se u par navrata preko megafona obratila dva učesnika protesta, jedan koji je pozvao prisutne da zovu prijatelje i poznanike da im se pridruže, a drugi je rekao da neće mjere i da “neće da vakciniše svoje dijete”.

Demonstranti su bacali baklje ka vratima Skupštine Srbije, a ubrzo je bačen i suzavac, prenose beogradski mediji.

Nakon što su demonstranti uspjeli da se probiju kordon policije, upadnu u hol parlamenta, policija je uspjela da ih izgura napolje, ali su bačene baklje ka vratima zgrade. Ubrzo je bačen i suzavac, prenosi “Blic”.

 

 

Ostavite komentar: